Care este starea femeii infectată cu coronavirus, la 20 de ore după spitalizare: Pacienta este izolată în boxa de reanimare

Ministerul Sănătății vine cu informații suplimentare în privința pacientei diagnosticate cu virusul Coronavirus de tip nou. Starea acesteia rămâne a fi gravă, dar stabilă.

Foto: UNIMEDIA

Menționăm că, conform recomandărilor OMS și Ordinului MSMPS nr 222 din 04.03.2020, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, însă cei care prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR).

Pacienta respectivă a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta a fost transferată în secția Reanimare și terapie intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare.

Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală. Intrarea în secția Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.


Pub