08:01:28 29.03.2024
Stiri

Dodon le spune moldovenilor din diaspora să NU vină acasă, dacă sunt purtătorii COVID – 19. Șeful statului aduce ACUZAȚII și opoziției: „Unii politicieni iresponsabili stimulează sentimentul de frică”

Politică 08.03.2020 10:59 Vizualizări2657 Autor: Ziarul National
Dodon le spune moldovenilor din diaspora să NU vină acasă, dacă sunt purtătorii COVID – 19. Șeful statului aduce ACUZAȚII și opoziției: „Unii politicieni iresponsabili stimulează sentimentul de frică” Facebook


Președintele Igor Dodon anunță că își întrerupe vizita de la Moscova, în contextul primului caz de COVID – 19 confirmat în R. Moldova, și îi îndeamnă pe moldovenii din diaspora să nu vină acasă dacă sunt purtătorii temutului virus.

„Virusul, care a afectat deja peste 80 de țări, inclusiv România, Ucraina și Rusia, a pătruns și în țară noastră. Ieri a fost înregistrat primul caz în Moldova, o doamnă care a venit din Italia, bolnavă, în stare gravă. Autoritățile noastre au intervenit de urgență, au internat pacienta în spații pregătite din timp, au identificat imediat toți pasagerii care au zburat cu aceeași cursă spre Chișinău și i-au pus în carantină la domiciliu, sub strictă supraveghere medicală”, a scris Dodon pe Facebook.

Citește și: Autorităţile au IDENTIFICAT toţi pasagerii, care s-au aflat în acelaşi avion cu prima moldoveancă diagnosticată cu temutul coronavirus. "Pentru că suferă şi de alte boli complicate, misiunea medicilor de a o salva este dificilă"

Acesta dă asigurări că toate instituțiile statului sunt pregătite să facă față COVID – 19. „Acțiunile Guvernului sunt corecte, prompte, fapt subliniat și de reprezentantul OMS la Chișinău. Virusul nu are culoare politică, așa că îndemn toți oamenii, inclusiv politicienii, să depunem efort comun, să fim mai responsabili pentru a depăși împreună criza provocată de coronavirus. Efectul poate fi și mai negativ pentru societatea noastră din cauza la panica ce poate apărea, inclusiv pentru că unii politicieni iresponsabili speculează pe această temă și stimulează sentimentul de frică, doar pentru că să mai primească dividende de imagine. Îndemn la calm întreaga societate, autoritățile sunt pregătite din timp pentru a face față pericolului, suntem în permanentă legătura cu OMS, dar și cu autoritățile altor țări, pentru a coordona măsurile de intervenție”.

Citește și: Cod PORTOCALIU în R. Moldova de COVID-19: Vacanță copiilor arputea fi PRELUNGITĂ

Președintele a făcut și un apel către cetățenii R. Moldova, care sunt acum în zonele afectate de COVID – 19. „Mă adresez și moldovenilor din diasporă, în mod special, celor din zonele afectate de COVID-19, înainte de a vă porni acasă, în Moldova, asigurați-vă că nu sunteți purtător de virus, aveți astfel grijă de viața și sănătatea rudelor și apropiaților voștri din țara noastră”, a punctat Dodon.

De menționat că ieri a fost confirmat primul caz de coronavirus în R. Moldova. Este vorba de o femeie de 48 de ani, care s-a întors din Italia pe ruta Milano – Chișinău. Premierul Ion Chicu a declarat în această dimineață, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale, că femeia bolnavă ar fi manifestat un comportament iresponsabil atunci când a decis să vină acasă.

Femeia bolnavă de coronavirus a manifestat un comportament de iresponsabilitate totală. Aceasta a plecat din spital din Italia şi a venit cu avionul în R. Moldova. Femeia a pus în pericol atât persoanele din Aeroportul din Italia, dar şi persoanele din avion. Femeia se află într-o stare gravă şi este monitorizată de medici”, a spus Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md