Anulări şi amânări ale evenimentelor importante cauzate de răspândirea coronavirusului

iPiccy-collage
Foto: iPiccy-collage

Virusul care a apărut la sfârșitul anului 2019 în China acum este răspândit în multe țări ale lumii, reprezentând un obstacol în organizarea evenimentelor de amploarea ce necesită implicarea unui număr semnificativ de oameni, fiindcă riscul contaminării în asemenea locuri este mult mai mare. Mai jos, puteți vedea lista cu cele mai importante festivaluri, evenimente și concerte de nivel internațional, care au fost anulate în ultima perioadă din cauza răspândirii noului tip de virus în întreaga lume.

Jocurile Olimpice

Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a afirmat că există soluţia ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie-9 august, să aibă loc mai târziu, dacă epidemia de coronavirus ameninţă desfăşurarea competiţiei polisportive.

Târgul de Carte din Leipzig

dpa.com

Pericolul răspândirii coronavirusului a determinat anularea unor evenimente culturale şi târguri internaţionale. Între acestea şi Salonul Cărţii din Leipzig, la care erau aşteptaţi 2 500 de expozanţi din 51 de ţări.

EURO 2020

telegraph.co.uk

Damiano Tommasi, președintele Asociației Fotbaliștilor Italieni, spune că forul european ar trebui să ia în calcul inclusiv amânarea Campionatului European.

„UEFA ar trebui să ia în calcul amânarea EURO 2020, pentru a le da timp campionatelor interne să se termine. Problema coronavirusului nu afectează doar Italia. Serie A va continua cu porţile închise, dar dintre jucători unii sunt de acord că trebuie să continuăm şi alţii sunt îngrijoraţi”, a relatat Damiano Tommasi.

Evenimentu anual SXSW

businessinsider.com

South by Southwest este o conglomerație anuală de film paralel, media interactivă și festivaluri și conferințe de muzică organizate în comun, care au loc la jumătatea lunii martie în Austin, Texas, Statele Unite.

Cunoscut cu numele SXSW, evenimentul anual al culturii pop fusese programat să se desfășoare în perioada 13-22 martie. Organizatorii au anulat evenimentul spunând că nu este prudent să atragă mulțimi de oameni într-o perioadă în care numărul de cazuri de coronavirus crește în întreaga lume.

Eurovision

Danemarca își va alege cântărețul și melodia cu care va participa la Eurovision fără public, iar meciurile de fotbal de prima divizie se vor juca fără spectatori. Vineri, autoritățile daneze au cerut anularea evenimentelor la care participă mai mult de 1 000 de persoane pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Jucătorii din Serie A fără spectatori

apnews.com

Meciurile de fotbal din Serie A, precum şi orice eveniment sportiv din Italia se vor desfăşura fără spectatori până pe 3 aprilie, ca urmare a unei decizii guvernamentale de stopare a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Festivalul Tomorrowland

Tomorrowland

Ediţia de iarnă a festivalului Tomorrowland din Franţa este cea mai nouă victimă a coronavirusului. Evenimentul a fost anulat pe măsură ce epidemia afectează tot mai multe concerte, festivaluri, spectacole din toată lumea.

Reamintim că ieri seara, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a confirmat primul caz de coronavirus în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente