Un preot catolic din România a recomandat cetățenilor să fie prudenți în cazul coronavirusului: „Știm că Dumnezeu ne salvează”

Foto: digi24.ro

Slujbele din biserici, mai ales acum în perioada postului Paștelui, sunt afectate de răspândirea coronavirusului. Părintele Francisc Doboș a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că Biserica Catolică din România va respecta legile și recomandările autorităților cu privire la evitarea răspândirii coronavirusului.

Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a menționat că vor ține legătura cu autoritățile și vor respecta legile țării, scrie Digi 24.

De asemenea, preotul Francisc a spus că în asemenea situații trebuie să fim prudenți, iar Dumnezeu ne va salva: „Știm că Dumnezeu ne salvează, dar nu îl ispitim pe Dumnezeu. Asta nu înseamnă că nu respectăm toate măsurile de igienă.”

Totodată, Francisc Doboș a mai adăugat că în biserică se evită atingerea aghiasmatarelor și dăruirea semnului păcii: „În urma acestor precauții, nu înseamnă că ne lipsim de credință, ci că suntem prudenți unii cu alții. Noi folosim atât credința, știm că Dumnezeu este cel care ne mântuiește, dar iarăși tot Dumnezeu ne-a dat și rațiune, să fim prudenți și responsabili față de viața semenilor noștri, fără să intrăm în această pandemie a fricii. Îi invităm pe credincioși la calm. În perioada următoare, vom vedea cum va evolua toată această situație și vom lua toate măsurile necesare. Asta nu înseamnă că vom închide bisericile. Vom vedea care va fi situația, sperăm să nu ajungem la acest moment.”

Reamintim că Mitropolitul Vladimir a venit cu o serie de sfaturi pentru cetățenii Moldovei în contextul coronavirusului, sugerând cetățenilor să asculte sfaturile de la autoritățile competente, să se roage și să meargă la împărtășanie regulat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente