‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFranța va interzice vânzarea fructelor și legumelor ambalate în plastic sau cu autocolante până...

Franța va interzice vânzarea fructelor și legumelor ambalate în plastic sau cu autocolante până în 2022

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu 1 ianuarie 2022, Franța va interzice vânzarea fructelor și legumelor neprocesate ambalate în plastic, așa cum este dictat de legea franceză anti-deșeuri pentru o economie circulară, publicată pe 11 februarie în gazeta oficială franceză, scrie Hortidaily.

Măsura urmărește să reducă consumul de materiale plastice, deși nu se va aplica produselor cu un volum mai mare de 1,5 kg și nici fructelor și legumelor a căror vânzare în vrac implică un risc de deteriorare. Lista acestor produse este planificat să fie publicată în vara anului 2020.

În plus, de la 1 ianuarie 2022, utilizarea autocolantelor pe fructe și legume, care sunt utilizate în principal pentru a indica marca, va fi interzisă, cu excepția cazului în care respectivele autocolante au fost fabricate cu materiale sau hârtie compostabile.

Surse din sectorul francez spun că, unele ambalaje joacă un rol esențial în păstrarea calității produselor. Potrivit acestora, interdicția va afecta nu numai producătorii francezi, ci toate companiile care doresc să își comercializeze fructele și legumele în Franța, inclusiv companiile spaniole.

Conform buletinului oficial al Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației din Spania, Spania exportă fructe și legume în valoare de peste 3,000 M euro anual în Franța, ceea ce o face a doua cea mai mare destinație pentru exporturile spaniole, după Germania.

FOTO: utopia.org; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›