Nouă persoane infectate cu noul coronavirus, în România. Trei pacienți au fost vindecați

Până astăzi, 7 martie, pe teritoriul României au fost confirmate deja nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București. Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate și externate.

Foto: romania-insider.com

Cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Pacienții internați la Timișoara și Craiova nu prezintă simptome și au o stare generală bună. Totodată, pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași prezintă stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră.

Pe parcursul zilei de ieri, 6 martie, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgență 112, cele mai multe fiind efectuate din Timișoara - 14. De asemenea, în cursul zilei de ieri au fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cetățenii români din străinătate pot solicita informații la numărul de telefon +4021.320.20.20. La nivel național, în România se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.927 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

La nivel global și european, până ieri au fost raportate 5.544 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franța, Germania, Spania și Regatul Unit.


Pub