„Ce poate fi mai plăcut decât să fii numită îngerul păzitor al oamenilor?” Asistentele Institutului de Medicină Urgentă, felicitate de 8 Martie

Ce poate fi mai frumos decât să fii femeie? Ce poate fi mai plăcut decât să fii numită îngerul păzitor al oamenilor? Cu astfel de gânduri și emoții plăcute s-au întâlnit ieri asistentele medicale de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), în cadrul unei conferințe dedicate sărbătorii de 8 Martie.

Foto: paginamedicala.ro

În contextul Anului Internațional al Nursei și Moașei, directorul IMU, Mihai Ciocanu le-a mulțumit asistentelor medicale pentru munca grea depusă zi de zi la căpătâiul pacienților.

„Distinse doamne: medici, asistente medicale, angajate ale serviciilor de suport, ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit să vă mulțumesc pentru sacrificiul pe care îl faceți, implicându-vă cu toată compasiunea și cunoștintele dumneavoastră în procesele de refacere a sănătății pacienților noști. Deşi, în unele cazuri, este dificil să faceți față greutăților, o luaţi de la capăt în fiecare zi, mai puternice şi mai hotărâte, știind că anume acest aspect face diferența dintre noblețe și nepăsare. Noi, bărbații din Institutul de Medicină Urgentă, vă admirăm pentru curaj și suntem conștienți de faptul că, fără aportul dumneavoastră nu pot exista reușite în zecile de mii de intervenții chirurgicale, în sutele de mii de investigații și manopere medicale”, a menționat directorul institutului, Mihai Ciocanu.

„Sunt convins, fără femeie viața nu există, suntem o mare echipă, o familie, în care aș dori să ștergem hotarul dintre medici și asistenți medicali, pentru că lucrăm împreună în folosul pacienților noștri, dar lucrurile frumoase pot fi făcute numai împreună. Vă mulțumesc din suflet, din toată inima pentru că mereu sunteți alături și vă felicit cu sărbătoare frumoasă”, a menționat vicedirectorul medical, domnul Igor Curov.

Și asistenta medicală șefă, Olga Pinteac, numită în funcție acum 16 ani a adresat un mesaj de felicitare femeilor din domeniu: „Asistenții medicali constituie cel mai mare grup de profesioniști din domeniul sănătății care acordă îngrijiri medicale populației. Profesia de asistent medical nu este una simplă, ci un destin pe care îl pot duce cu sine de-a lungul vieții doar cei curajoși. Această specialitate este îmbrățișată de persoanele care poartă în suflet o mare dragoste pentru oameni, dau dovadă la patul pacientului de blândețe, bunătate, compasiune, omenie”.

Evenimentul a culminat cu o prezentare despre sănătate, susținută de reprezentanta medicală Mariana Moscaliuc, care a oferit și cadouri pentru fiecare asistentă medicală.

Asistentele medicale, felicitate de 8 Martie / Sursa:facebook/IMSP Institutul de Medicină Urgentă


Pub