Aproape 24 de mii de oameni au intrat în țară în 24 de ore. Ce măsuri a dispus Ministerul Sănătății, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dispus astăzi extinderea procesului de completare a fișelor epidemiologice la nivelul tuturor statelor cu transmitere locală din care revin cetățenii Republicii Moldova, în scopul monitorizării eficiente a situației epidemiologice și reducerii riscurilor de răspândire a cazurilor de infecție prin Coronavirus de tip nou, pe teritoriul țării.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, în cadrul ședinței Punctului Focal pentru prevenirea și controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, s-a discutat despre realizarea unor materiale informative și pentru lucrătorii medicali, în corespundere cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății ce vizează asigurarea capacităților de supraveghere activă, depistare precoce, management al cazurilor și prevenirea riscurilor de răspândire a infecției cu Coronavirus de tip nou.

În ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrat niciun caz suspect de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 23.956 de persoane, dintre care 2.531 au venit în țară pe cale aeriană. Din Italia au revenit 275 persoane. Totodată, au fost completate 875 de fișe epidemiologice și realizate 3.760 de teste de termometrie.

Cu referire la informația apărută în presă, privind infectarea prin coronavirus de tip nou a unei persoane care a zburat cu o cursă aeriană din Chișinău, spre Moscova, Punctul Focal Național anunță că nu a fost informat oficial de către autoritățile din Rusia despre acest lucru. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Misiunilor Diplomatice, au fost solicitate informații oficiale în acest sens.


Pub