O tânără din Moldova a mers la Roma de 8 Martie, în pofida coronavirusului. Ce povestește despre situația din capitala Italiei

O tânără din Moldova a decis să sărbătorească Ziua internațională a femeilor la Roma. Natalia spune că nu se teme de coronavirus, de altfel ca și localnicii, care sunt destul de calmi și își continuă viața fără a intra în panică. Totuși, străzile au devenit mai puțin mai aglomerate, din cauza scăderii numărului de turiști.

Foto: facebook.com/nata.scobioala

Tânără spune că a zburat la Roma de la București. „În avion erau foarte puțini oameni. Am numărat circa 35 de pasageri doar. Se simte frica multora și renunță la călătorii. Evident că biletele sunt ieftine”.

În aeroportul din București nu a verificat-o nimeni. „Anunță vocal că oamenii să aiba grijă de igienă și deja sunt mesaje lipite pe pereți”, asta e singura măsură legată de prevenirea coronavirusului.

Puțin mai altfel este în aeroporturile din Roma: „E liniște, angajații care verifică temperatura au costume speciale și măști. Dacă ești bine, ești lăsat să treci”. Totodată, „peste tot sunt anunțuri în italiană, engleză, chineză despre coronavirus.

Și în oraș atmosfera este una destul de liniștită. „Am intrat în câteva localuri și am văzut dezinfectanți de mână pentru clienți. Pe străzi într-adevăr sunt mai puțini turiști, la Vatican chiar foarte puțini. Cu măști puțini umblă, dar am vazut mulți cu dezinfectanți de mână, care se dădeau mereu. În rest e liniște, calm; părinți cu copiii lor se plimbă. Nu simt eu aici isterie”, ne-a relatat Natalia.

Potrivit ultimelor date, bilanţul persoanelor decedate în urma epidemiei de coronavirus în Italia a crescut cu 50 într-o singură zi, ajungând la 198, fiind cea mai mare creştere într-o singură zi de la descoperirea epidemiei în urmă cu două săptămâni.

Epidemia este concentrată în câteva focare din nordul Italiei, dar acum sunt confirmate cazuri în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale ţării, în opt dintre ele înregistrându-se decese. Italia, ţara cea mai afectată din Europa, rămâne a doua după China din punctul de vedere al numărului de decese, dar coboară de pe locul al 3-lea pe al 4-lea în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate, după China, Coreea de Sud şi Iran.


Pub