Precizare importantă: Femeia confirmată pozitiv cu coronavirus a venit din Milano, cu o cursă Wizzair

Femeia bolnavă cu coronavirus, care a ajuns astăzi în Republica Moldova, din Italia, a venit cu o cursă Wizzair W6 3796, Milano-Chișinău, ce a aterizat la ora 11:47.

Foto: UNIMEDIA

Ministerul Sănătății avertizează pasagerii cursei Wizzair W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11:47, să stea în izolare, la domiciliu sau să apeleze de urgență medicul de famili în caz de simptome specifice infectării cu coronavirsu.

Inițial, în presă a fost plasată informația că femeia infectată ar fi ajuns la Chișinău cu o cursă Air Moldova, venită din Bolognia, ceea ce a fost o eroare.

Ministerul Sănătății a informat despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova, pe 7 martie. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârstă de 48 ani. Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Persoana a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.


Pub