/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un fost ministru crede că acordul între PSRM și PD ar putea avea o anexă secretă despre federalizare

missing
07 martie 2020, ora 12:02

Fostul ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Sandu, Nicu Popescu, presupune că acordul de coaliție între Partidul Democrat (PDM) și Partidul Socialiștilor (PSRM)  ar putea avea o anexă secretă cu privire la federalizarea Republicii Moldova. 

„Știm că anterior, în vară, PD și PSRM negociau o anexă secretă cu prevederi dictate de la Moscova privind reglementarea transnistreană. Prevederi care urmau să transforme de facto Republica Moldova într-o federație. Cu siguranță existența unor astfel de anexe va fi negată, dar eu aș fi curios în ce măsură noua coaliție poate face public cum văd ei reglementarea conflictului transnistrean? În baza căror principii? În baza legii din 2005 sau a pasajelor dictate de la Moscova în vara anului trecut?”, se întreabă ministrul.

Anterior, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că au încercat să ajungă la o înțelegere cu PD-ul, prin care să condamne intențiile de federalizare a țării, dar intențiile lor ar fi  fost refuzate sub diferite pretexte.

Săptămâna aceasta socialiștii au spus că la baza unei eventuale coaliții cu democrații ar putea sta acordul semnat cu Blocul ACUM, întrucât acesta conține prevederi cu care sunt de acord cei din PD.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram