/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul viceguvernator BNM

missing
07 martie 2020, ora 13:07

Procuratura a venit cu informații noi despre cele trei persoane reținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Actualul viceguvernator este cercetat în libertate, iar în privința fostului viceguvernator și șefului Direcției supraveghere procurorii cer 30 de zile de arest.

„Actualul viceguvernator a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosar, de aceea, Procuratura Anticorupție a decis cercetarea acestuia în libertate, aplicându-i interdicția de a părăsi localitatea mun. Chisinau. Cât despre fostul viceguvernator și șeful de direcție de la BNM, procurorii au depus deja demersuri la arest pentru 30 de zile”, spun procurorii.

Potrivit lor, în cel mai scurt timp, va începe examinarea demersurilor în instanță.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre viceguvernatorul Aureliu Cincilei, care este soțul deputatei democrate Ruxanda Glavan, fosta viceguvernatoare Emma Tăbârță și Ion Ropot, șeful Direcției supraveghere specială a BNM.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram