Moscheile și bisericile din Betleem vor fi închise, pentru 14 zile, din cauza răspândirii virusului Covid-19

Ministerul palestinian al sănățății anunță că moscheie şi bisericile din Betleem vor fi închise din cauza epidemiei de Covid-19.

Foto: m.activenews.ro

Măsurile vizează şi Biserica Naşterii Domnului, locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, scrie Agerpres. De asemenea, în Palestina a fost declarată stare de urgență din cauza coronavirusului.

Închiderea pe o perioadă de 14 zile vine cu doar câteva săptămâni înainte de Paşte, când mii de pelerini vizitează biserica.

În cadrul măsurilor, toate rezervările hoteliere pentru turiştii care vizitează Cisiordania vor fi anulate, conform Wafa, în contextul în care în prezent există mai multe cazuri suspecte de infectare cu noul coronavirus la un hotel din Betleem.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă de 30 de zile, joi, după ce au fost raportate cazuri de coronavirus în oraşul Betleem din Cisiordania.

Decretul a fost anunţat de premierul palestinian Mohammed Shtayyeh la câteva ore după ce oficialii au închis Biserica Naşterii din Betleem, locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, şi au interzis prezenţa turiştilor străini în hotelurile din Cisiordania, scrie digi24.ro


Pub