(video) Deputații au flămânzit și au părăsit plenul. Proiectul ce schimbă modalitatea de alegere a președintelui CSM, transferat pentru următoarea ședință

(update 14.15) Ședința de astăzi a Legislativului s-a încheiat, după ce mai mulți deputați au părăsit sala, pentru a merge la ospătărie. Proiectul de lege pentru modificarea articolului 5 din Legea nr.947/1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, nu a putut să fie supus votului, din cauza lipsei de cvorum. Inițiativa legislativă aparține președintele RM, Igor Dodon, prevede că președintele CSM poate fi ales din rândul tuturor membrilor, inclusiv din rândul profesorilor titulari, nu doar din cel al judecătorilor, cum a fost până în prezent.

(update 13.32) Proiectul de lege cu privire la suspendarea aplicării reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție a fost aprobată în prima lectură, cu majoritatea voturilor deputaților.

Deputatul PD Alexandru Jizdan, președinte al Comisiei Securitate națională: Cei care au bani greu intră la pușcărie și ușor ies, cei care nu au bani, invers.

Alexandr Slusari: Filat a ieșit, Platon are termenul redus și au rămas doar oameni sărmani, suntem gata să votăm în lectura a doua, dar cu disctincție foarte clară, toți care au comis crime mai puțin grave să aibă posibilitatea să beneficieze de prevederile acestei legi, dar să închidem portița pentru cei care au comis crime deosebit de grave.

(update 12.15) Parlamentul a votat, în prima și a doua lectură, proiectul 81 din 26 februarie 2020, care presupune operarea de modificări în două legi, și anume, Legea 548 cu privire la Banca Națională a Moldovei și în Legea 235, privind emisia obligațiunilor de stat, în vederea exercitării, de către Ministerul Finanțelor a obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr.808 din 17 noiembrie 2014 și nr.101 din 1 aprilie 2015. Modificările vizează schimbarea, începând cu perioada anului 2019, a modalității de repartizare a profitului Băncii Naționale disponibil pentru distribuire.

(update 11.45) Zinaida Greceanîi către deputați: „Stimați colegi, eu am răbdare, puteți să stați aici până mâine dimineață și vă distrați cât vreți, să vă vadă lumea”.

(update 11.10) Deputații discută proiectul 81 din 26 februarie 2020, care presupune operarea de modificări în două legi, și anume, Legea 548 cu privire la Banca Națională a Moldovei și în Legea nr.235, privind emisia obligațiunilor de stat, în vederea exercitării, de către Ministerul Finanțelor a obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr.808 din 17 noiembrie 2014 și nr.101 din 1 aprilie 2015. Modificările vizează schimbarea, începând cu perioada anului 2019, a modalității de repartizare a profitului Băncii Naționale disponibil pentru distribuire,

(update 11.00) Proiectul 269 din 20 noiembrie 2019, pentru modificarea Legii comunicațiilor poștale nr.36 a fost aprobată în a a doua lectură, cu votul a 79 de deputați.

(update 10.50) Zinaida Greceanîi: Stimați colegi, de dimineață v-am rugat să nu umblați brambura prin Parlament.

(update 10.45) Proiectul din 9 ianuarie 2020, pentru modificarea Legii 420 din 2006, privind activitatea de reglementare tehnică, a fost adoptat în lectura a doua, cu votul a 78 de deputați.

(update 10.10) Ședința de astăzi a Parlamentului a început cu... felicitări pentru deputatul Ilan Șor, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, dar și cu mesaje de felicitare adresate femeilor, în contextul sărbătorii de 8 Martie, care va fi marcată duminică. „Stimați colegi, astăzi își sărbătorește ziua de naștere Ilan Șor, îl așteptăm acasă, în Moldova, ca să îi adresăm felicitări”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

La această oră, deputații din Parlamentul Republicii Moldova s-au întrunit în ședință.

Mai jos vedeți ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului

Mai jos vedeți suplimentul la ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului:


Pub