(video) Navă de croazieră cu peste 3 500 de oameni la bord, în așteptarea testelor pentru Coronavirus, în largul Californiei

Autoritățile sanitare americane sunt în alertă maximă după moartea primului american infectat cu noul coronavirus. Acesta a călătorit pe nava de croazieră Grand Princess, care acum are interdicție de acosta în portul natal din San Francisco, aflându-se în larg cu peste 3 500 de oameni la bord, de 54 de naționalități, scrie CNN.

Foto: Scott Strazzante/San Francisco Chronicle/AP

Americanul avea în jur de 70 de ani și a fost în croazieră la bordul navei Grand Princess. Autoritățile sanitare americane au demarat o anchetă.

În prezent, kiturile de testare au fost aduse cu elicopterul de Garda americană de Coastă. Potrivit autorităților, citate de CNN, testele vor fi realizate în laboratorul departamentului de sănătate publică din Richmond.

Medicii au colectat probe de la 45 de persoane, oaspeți și membri ai echipajului, care au manifestat simptome specifice infecției cu noul tip de coronavirus.

Nava trebuie să rămână pe mare, deoarece așteaptă rezultatele testelor, care se așteaptă să fie gata pe parcursul zilei de vineri, a declarat Mary Ellen Carroll, de la Departamentul de Management al Urgențelor din San Francisco.

La bordul navei sunt 3 533 de persoane de 54 de naționalități: 2.422 de oaspeți și 1.111 de membri ai echipajului.

Cât timp se desfășoară testarea, cei aflați la bord trebuie să stea în cabinele lor și să aștepte. Pentru că nu au voie să iasă deloc, li se livrează mâncare prin room service.


Pub