(video) CEC cere Curții de Apel eliminarea candidatului „Șor” din cursa electorală de la Hîncești

Comisia Electorală Centrală a depus cerere de chemare în judecată la Curtea de Apel Chișinău privind anularea înregistrării candidatului Vitalie Balinschi, din partea PP „Șor” în cursa electorală pentru funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38 Hîncești. Instanța urmează să examineze cererea în descurs de cinci zile din momentul recepționării acesteia.

Foto: Partidul ȘOR/Facebook

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat, într-un briefing de presă că motivul care a stat la baza acestei acțiuni a stat nerespectarea legislației electorale de către concurentul electoral, care a folosit în campania electorală, contrar legii, fonduri financiare și materiale nedeclarate.

Dorin Cimil CEC dispune de probe video, precum și procese verbale de constatare a faptelor prin care au fost audiați mai mulți alegători de la Hîncești, „care au recunoscut că au beneficiat de transport, excursii, alimentare gratuită, organizate de către concurentul electoral al Partidului Politic „Șor”, care erau însoțite de acțiuni de determinare a alegătorilor de a vota pentru candidatul acestuia.”

Amintim că recent, Comisia Electorală Centrală a avertizat partidul „Șor” în privința depășirii plafonului mijloacelor financiare. Formațiunea politică urma să prezinte până la astăzi, 6 martie 2020, raportul final corectat conform constatărilor Comisiei.


Pub