(video) 40 de ani de quattro – 40 de ani de tracțiune pe patru roți pentru maşinile cu patru inele

„quattro” înseamnă întotdeauna „Audi,” iar „Audi” înseamnă adeseori „quattro”: principiul tracțiunii integrale este de 40 de ani o piatră de temelie esențială a mărcii.

De la lansarea primului quattro la Salonul Auto de la Geneva în 1980 și până în prezent, Audi a produs circa 10.5 milioane de autovehicule cu sistemul de tracțiune quattro.

Foto: autoblog.md

Acum a sosit vremea unui nou capitol al acestei povești spectaculoase: Audi prezintă acum noua tehnologie quattro cu controlul electric al cuplului, cu care și-a echipat noile prototipuri Audi e-tron S și e-tron S Sportback. Modelele urmau să fie arătate la Salonul Auto Internaţional de la Geneva din acest an, care s-a anulat, tot acolo germanii planificând să sărbătorească cele patru decenii de tehnologie.

quattro a repurtat recorduri impresionante pe parcursul ultimilor 40 de ani. Astfel, până la finele anului 2019, Audi a produs 10.448.406 de automobile cu tracțiune integrală, dintre care 804.224 doar în anul 2019. Aproape 45% dintre automobilele fabricate în 2019 dispun de tracțiune quattro, iar cele mai multe dintre acestea au ieșit pe porțile fabricilor din Changchun, China și San José Chiapa, Mexic. În anul 2019, la Ingolstadt și Neckarsulm au fost asamblate 258.765 de automobile noi cu renumita tracțiune integrală. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub