SUA: Un ucigaș de polițiști a fost executat cu o injecţie letală în statul american Alabama

Autorităţile din statul american Alabama au executat joi, cu o injecţie letală, un ucigaş de poliţişti, informează Reuters. Decesul condamnatului Nathaniel Woods, în vârstă de 43 de ani, a fost constatat la ora locală 21:01, în penitenciarul Holman din oraşul Atmore.

Foto: http://theconversation.com/

Bărbatul nu a făcut nicio ultimă declaraţie, a precizat o purtătoare de cuvânt a departamentului pentru închisori al statului.

Woods şi prietenul său Kerry Spencer au fost condamnaţi pentru uciderea poliţiştilor Carlos Owen, Harley Chisholm şi Charles Bennett în 2004, în Birmingham.

Pe 17 iulie 2004, dimineaţa, Woods şi Spencer au avut o altercaţie „însoţită de injurii” cu Owen şi un alt poliţist, pe care i-au ameninţat, arată dovezile de la dosar. Mai târziu în aceeaşi zi, cei doi poliţişti, însoţiţi de colegii lor Chisholm şi Bennett, s-au prezentat la apartamentul lui Woods pentru a pune în executare un mandat de arestare pe numele acestuia, pentru distribuţie de droguri. Oamenii legii au fost întâmpinaţi cu focuri de armă; trei au fost ucişi, iar celălalt - rănit, transmite Agerpres.

Procurorii au susţinut că Spencer a fost cel care a deschis focul, dar Woods i-a fost complice. Ambii infractori au fost condamnaţi la moarte în decembrie 2005, pentru omor calificat şi tentativă de omor. Spencer încă nu a fost executat.

Cazul a intrat şi în atenţia lui Martin Luther King al III-lea, fiul celebrului luptător pentru drepturi civile. El i-a cerut guvernatoarei statului Alabama, Kay Ivey, să intervină. „Uciderea acestui bărbat afro-american, al cărui caz pare să fi fost tratat foarte greşit de instanţe, ar putea provoca o nedreptate ireversibilă”, a susţinut el miercuri, într-un mesaj pe Twitter.

Biroul guvernatoarei nu a comentat.

În favoarea lui Woods a făcut campanie şi vedeta show-urilor de televiziune Kim Kardashian, care studiază dreptul şi susţine reforma justiţiei, consemnează agenţia PA.

Înainte de execuţie, Kardashian a anunţat prin mesaje pe Twitter: „Guvernatoarea NU îi va salva viaţa. Inima şi rugăciunile mele sunt alături de Nate şi de familia sa. Este un exemplu tragic de nedreptate în sistem - în câteva minute, Nate ar putea muri pentru o crimă pe care n-a comis-o. Nate va muri pentru o crimă recunoscută de altcineva, care spune că Nate nu a fost implicat în niciun fel”.


Pub