Ex-guvernatorul BNM, arestat pentru 30 de zile. Drăguțanu, cu rucsacul la Judecătorie: „Sunt pregătit pentu orice evoluție”

Ex-guvernatorul Băncii Naționale a venit la Judecătoria cu sediul în sectorul Ciocana echipat cu un rucsac, pregătit să afle decizia la demersul procurorului, care a fost admisă de către magistrați, stabilindu-i un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Dorin Drăguțanu.

Foto: https://cotidianul.md/

„Sunt pregătit pentru orice evoluție, de asta am venit cu rucsacul. M-am gândit că dacă va fi admis demersul procurorului va trebui să fiu pregătit”, a declarat ex-guvernatorul BNM.

Potrivit lui Drăguțanu, învinuirile ce i se aduc sunt exagerate și departe de realitate, având în vedere că acest credit de urgență s-a oferit după ce BNM a preluat controlul băncilor implicate în tranzacțiile ce au dus la frauda bancară.

„Măsurile cerute de Procuratură cu privire la reținerea mea mi se par exagerate și care nu reflectă situația reală. Băncile controlate de Ilan Sor erau în faliment. În momentul în care BNM a luat sub control aceste bănci, doar după aceea a fost acordat credit de urgență”, a precizat Drăguțanu.

Ex-guvernatorul BNM a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, după ce Procurarura Anticorupție a cerut arestarea preventivă a acestuia. Decizia a fost luata în aceasta seară de judecătorii de la Judecătoria din Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. Dorin Drăguțanu este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul furtului miliardului.


Pub