Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiecte în desfășurare privind reabilitarea parcurilor și scuarurilor din capitală

   1754

Primăria municipiului Chișinău informează că în parcurile și scuarurile din capitală sunt desfășurate lucrări de reabilitare și reamenajare.

Astfel, în scuarul de pe str. Bucuria, sectorul Buiucani, lucrările de reabilitare au început pe 3 februarie și vor dura până la 01 iunie, a.c. Proiectul prevede reparația trotuarelor și a aleilor pietonale, reabilitarea spațiilor verzi, instalarea unui sistem de irigare și înlocuirea mobilierului urban.

În sectorul Centru sunt în desfășurare lucrări la scuarul Monumentului interpreților Doina și Ion Aldea Teodorovici. Lucrările de renovare au început pe 19 februarie și vor dura până în preajma sărbătorii de Paști.

În sectorul Botanica este în reparație aleea pietonală din bd. Dacia, 2-10 (în preajma bibliotecii municipale „M. Lomonosov"). Tot în acest sector, din luna mai, a.c., va începe reabilitarea scuarului din str. Butucului, în perimetrul str. Sarmizegetusa și bd. Cuza-Vodă.

În scuarul de pe str. Kiev, sectorul Râșcani, sunt prevăzute lucrări de amenajare începând din1 aprilie a.c. Reabilitarea scuarului are loc în baza unui proiect realizat în cadrul Acordului de înfrățire a Preturii Râșcani cu orașul Timișoara, România. Tot în acest sector, începând din luna mai, a.c., urmează a fi a amenajat scuarul din str. N. Dimo, 4.

De asemenea, în sectorul Ciocana, din mai 2020, vor începe lucrările de amenajare a aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrân.

Șantierele în lucru din zonele verzi ale capitalei sunt îngrădite și dispun de panouri informative despre proiect. În context, municipalitatea atenționează locuitorii urbei să ocolească spațiile unde sunt desfășurate lucrări, pentru a evita pericolele de accidentări. Totodată, Primăria Chișinău își cere scuze de la cetățeni pentru incomoditățile create.