Doar alegerile parlamentare anticipate pot salva Moldova, consideră liderul PN, Renato Usatîi

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că singura șansă de a curăța Moldova de politicienii hoți și corupți sunt alegerile parlamentare anticipate.  El a declarat acest lucru joi, 5 martie, la emisiunea lui Gheorghe Gonța “Puterea a Patra”  de la canalul N4.

“Dacă mergem la alegeri anticipate, dispar foarte mulți jucători, dispare Șor. Eu știu ce înseamnă să participi la alegeri când nu ești în țară. Am trecut prin asta în urmă cu un an. Nici Platforma DA n-ar mai vrea anticipate pentru că nu ajunge în Parlament. Vreau anticipate pentru ca rezultatele minime care ar fi, dispare PDM, nu contează care aripă, dispare Partidul “Șor”, dar dispariția Partidului Democrat de pe arena politică este un lucru important nu doar din punct de vedere al istoriei politice moldovenești. Este vorba și de  economia țării, de a crea condiții ca să se întoarcă cei din diaspora”, afirmă Usatîi.

El spune că de altfel, nici Platforma DA nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate pentru că nu mai ajunge în Parlament. Acesta ar fi și motivul pentru care deputații Slusari și Litvinenco nu cer Curții Constituționale să urgenteze examinarea sesizării privind sistemul sistemul electoral în baza căruia ar trebui să se desfășoare alegerile parlamentare anticipate.

“Slusari și Litvinenco au sesizat Curtea Constituțională în ce mod ar trebui să aibă loc alegerile parlamentare anticipate (să se desfășoare în baza sistemului mixt sau proporțional). Au depus (sesizarea) în octombrie anul trecut. Ați auzit vreodată vreo declarație de la dumnealor sau de la alți politicieni că au cerut URGENTAREA. Da, Curtea are șase luni de zile, (termenul de examinare a sesizării) nu s-a expus, dar chestia asta trebuie cerută URGENT”, a mai afirmat Usatîi și a adăugat că în cazul în care va ieși cu oamenii în stradă, lucru care cel mai probabil se va întâmpla, va cere el Curții să examineze în regim de urgență această sesizare. În 4 martie, Usatîi a anunțat că intenționează să protesteze față de crearea unei alianțe dintre PDM și PSRM, coaliție, care, spune Usatîi va naște “monștri” și care nu este altceva decât revenirea regimului Plahotniuc într-o altă variantă. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...