Lasă plictiseala acasă și distrează-te! Evenimente la care să mergi în prima sâmbătă din această primăvară

evenimente
Foto: Garon Piceli

Uraaa, în sfârșit e weekend! Ne bucurăm și noi, vă bucurați și voi și asta e minunat! Tot ce ne rămâne de făcut este să identificăm evenimente interesante și să petrecem timpul frumos. Așadar, mai jos găsești câteva sugestii potrivite pentru ziua de sâmbătă.

# Începe weekendul cu figurii umane

Drink and Draw este o sesiune de schițe la un pahar de ceai sau cafea într-o atmosferă relaxantă, unde se va pune accent pe studiul figurii umane și diverse metode de reprezentare a acesteia. Sesiunea va dura în mediu trei ore, cu pauze de 10-15 minute.

Evenimentul începe la ora 12.00 și se desfășoară la Artcor. Mai multe detalii găsești AICI!

# Începe weekendul la BAZAR

Dacă îți plac lucruri deosebite, create de brandurile autohtone, atunci, începând cu ora 14.00, ești așteptat la un târg/bazar la Casa de Creație „Piotr Alii și Miron Cristina”, pe strada Mihai Eminescu 4. Mai multe detalii găsești AICI!

# Începe weekendul cu artă japoneză

Dacă îți place arta japoneză, atunci poți merge la expoziția ukiyo-e „Maeștri Ukiyo-e de la perioada Edo la perioada Meiji” care se desfășoară în prezent la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

În cadrul expoziției, sunt expuse aproximativ 80 de stampe japoneze ukiyo-e din patrimoniul muzeului. Ukiyo-e reprezintă o gravură din lemn din perioada Edo și se clasifică pe scară largă în peisaje, locuri faimoase, picturi de actori ai teatrului Kabuki și picturi pentru decor la acea vreme ca elemente de afișe moderne.

Expoziția poate fi vizitată începând cu ora 10.00. Mai multe detalii găsești AICI!

# Începe weekendul cu un stand up

Dacă ai chef de o doză de umor, atunci mergi la Stand Up Comedy – Open Mic. În scenă vor evolua nume noi, dar și performeri pe care îi cunoașteți deja.

Evenimentul începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă. Mai multe detalii găsiți AICI!

# Începe weekendul cu un spectacol

Când ai fost ultima dată la teatru? Indiferent de răspunsul pe care îl ai, să știi că un spectacol bun îți poate face ziua mai frumoasă. Mai jos găsești trei spectacole care se joacă în această zi de sâmbătă la Chișinău.

1. Spectacolul „Panica la Grand Hotel” se joacă la Teatrul Național „Mihai Eminescu” începând cu ora 18.00.

„Panica la Grand Hotel”, după Ray Cooney, în regia lui Sandu Vasilache, e o comedie de situaţie, cu multe încurcături, unde se încâlceşte şi se descâlceşte, în ritm alert, o sumedenie de probleme ce rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Şi aici: agitaţie, uşi trântite, o fereastră „ucigaşă” şi un mort… viu. Mai multe detalii AICI!

2. „Hamlet” de William Shakespeare se joacă la Teatrul Național Satiricus începând cu ora 18.30. Detalii AICI!

3. „Flori de Mină” de Szekely Csaba se joacă la Teatrul Luceafărul începând cu ora 18.00. Detalii AICI!

4. Spectacolul „Arta Conviețuirii” se joacă la Teatrul Național „Eugene Ionesco” începând cu ora 18.30.

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al cărui băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii. Detalii AICI!

5. „Lacul Lebedelor”, balet în patru acte de Piotr Ceaikovski. Spectacolul poate fi văzut la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” începând cu ora 17.00. Detalii AICI!

# Începe weekendul cu un film

Pentru această zi de sâmbătă există trei opțiuni dacă vorbim despre filme:

1. Deschizi TV-ul sau laptopul și urmărești ce vrei (de acord sună plictisitor, de asta mai avem încă două variante).

2. Mergi la cinematografele PATRIA. Sâmbătă rulează filmul „Insula Fanteziilor”. Prețul biletelor începe de la 110 lei.

Despre film: Pe Insula fanteziilor, într-o staţiune tropicală de lux, enigmaticul Mr. Roarke transformă în realitate cele mai ascunse visuri ale oaspeţilor săi. Dar atunci când fanteziile se transformă în coşmaruri, oaspeţii, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să dezlege misterul insulei.

Detalii despre orarul difuzării filmelor și bilete găsești AICI!

3. Și varianta numărul trei este să mergi la un movie night. În context, Clubul Ingineresc Micro Lab te invită să vizionezi filmul „Girls in Engineering” începând cu ora 17.00.

Intrarea este liberă. Mai multe detalii găsești AICI!

# Începe weekendul cu dansuuuri!

Foto: contiki.com

Dacă îți place să socializezi, să te distrezi și, desigur, să dansezi, atunci mai jos găsești o listă de petreceri care au loc în această zi de sâmbătă la Chișinău!

# Dansuri la Barbar cu DJ Toly Boy. Petrecerea începe la ora 23.00. Detalii AICI!

# Dansuri la Kira’s Club cu DJ #thelight. Petrecerea începe la ora 22.00. Detalii AICI!

# Dansuri la PianoBar cu un DJ-ul din Odessa, Indid. Petrecerea începe la ora 23.00. Detalii AICI!

# Dansuri la Lobby Bar cu Magic Flowers. Distracția începe la ora 23.00. Detalii AICI!

# Dansuri la Bar Pro Sănătate. Localul sărbătorește doi ani de la deschidere, așa că vă așteaptă DJ locali, dar și internaționali. Petrecerea începe la ora 21.00. Detalii AICI!

# Dansuri la Dosoftei 89 cu Kyrillof. Petrecerea începe la ora 19.00. Detalii AICI!

Să aveți un început de weekend cât mai reușit, prieteni!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente