‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju: Prin subvenționare ne propunem să sporim numărul frigiderelor construite

Ion Perju: Prin subvenționare ne propunem să sporim numărul frigiderelor construite

‹ adv ›
‹ adv ›

Investițiile post recoltare trebuie multiplicate, iar prin subvenționare ne propunem să sporim numărul rețelelor de frigidere construite, pentru ca producătorii să reușească să își depoziteze producția și ulterior să o comercializeze.

Declaraţia a fost făcută de Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, după ce a vizitat joi un depozit frigorific din Parcul agroindustrial Sângerei, transmite Moldpres.

Depozitul de la Sângerei, destinat păstrării frigorifice a fructelor şi legumelor, are o capacitate de circa 1 600 de tone, format din 13 camere, plus cameră avansată de răcire.

„Afacerea a fost inițiată în cadrul unui proiect cu investiții străine, dar și cu suportul statului prin subvenționare. În prezent, beneficiază de servicii de depozitare, spălare şi sortare a fructelor şi legumelor producătorii agricoli din mai multe raioane – Sângerei, Briceni, Glodeni, Leova ș.a.”, a explicat Ion Perju.

Ministrul a subliniat că aceste afaceri trebuie susţinute, constituind o posibilitate pentru producătorii autohtoni de a-şi extinde piaţa de desfacere.

În prezent, în țara noastră sunt peste şase sute de depozite frigorifice pentru păstrarea fructelor şi legumelor, cu o capacitate totală de stocare de peste 400 de mii de tone. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost construite şi date în exploatare în ultimii ani, inclusiv cu sprijinul financiar al statului, prin intermediul Fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii