Activitatea Consulatelor Republicii Moldova din Milano și Padova, suspendată din cauza epidemiei de coronavirus

Serviciile Consulatului general din Milano și ale Consulatului din Padova au fost suspendate începând de astăzi, 5 martie, în legătură cu numărul în creștere de contaminări cu virusul Covid-19 în regiunile italiene Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, informează Ministerul de Externe și Integrării Europene într-un comunicat de presă.

Foto: realitatea.md

MAEIE a dispus suspendarea, conform recomandărilor autorităților centrale de a fi evitate aglomerațiile, din data de 5 martie până pe data de 15 martie curent. Perioadă poate fi prelungită în funcție de recomandările autorităților italiene.

Limitarea activității și a fluxului de persoane se impune ca o măsură de precauție absolut necesară, în contextul în care secțiile consulare sunt vizitate zilnic, masiv, de către cetățeni din toate regiunile Italiei, mai mult sau mai puțin afectate de situația epidemiologică.

Totodată, Consulatele continuă să activeze în regim extraordinar şi vor reacționa doar la cazurile de maximă urgență sau cele cu caracter excepțional, cu programare în prealabil la telefon, pentru următoarele situații:

- Întocmirea titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată)

- Accidente, decese, calamități naturale

- Furturi/pierderi de documente, demonstrată prin declarații la organele de poliție.

În asemenea cazuri cetățenii moldoveni pot apela în prealabil la numerele de urgență:

Consulatul General din Milano +39 3206108989, Consulatul din Padova +39 3805905331.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetățenilor moldoveni care se află pe teritoriul Republicii Italiene șă-și păstreze calmul, să se informeze temeinic din surse oficiale cu privire la evoluția epidemiologică și măsurile instituite de autoritățile italiene și respectarea acestora cu strictețe.

Ieri, 4 martie 2019, autoritățile italiene au decis să închidă toate școlile și universitățile din țară până la mijlocul lunii martie din cauza răspândirii alarmante a infecțiilor cu coronavirus.

Coronavirusul COVID-19 a provocat 107 morţi în Italia de la începutul epidemiei, conform ultimului bilanţ oficial anunţat miercuri seară de către OMS, ce ridică la 3.089 numărul cazurilor de infectare confirmate în această ţară, a treia din lume cea mai afectată de epidemie, după China şi Coreea de Sud.


Pub