La CMC ca la iUmor. Ceban: Ai lăsat în urmă 500 de mii de metri cubi de rahat. Chirtoacă: Domnule primar, mai puțin glamour

Proiectul privind efectuarea Planului urbanistic al Chișinăului de către o asociație de la București a fost motiv de gâlceavă între consilierii municipali și primarul general, care a propus ca documentul să fie inclus pe ordinea de zi, la ședința de astăzi a CMC. Dorin Chirtoacă declară că ceea ce încearcă să facă Ion Ceban este o infracțiune, iar CMC riscă să transmită drepturile patrimoniale ale municipiului Chișinău unui SRL din România, despre care nu cunoaște nimic. În replică, edilul i-a amintit lui Chirtoacă despre „rahatul” pe care l-a lăsat la Stația de epurare, după 10 ani în funcția de primar al capitalei.

Foto: UNIMEDIA

„Ceea ce se semnează este o infracțiune numită corupție și trafic de influență. Cu ce drept cineva transmite unui SRL din România Planul urbanistic general? Dacă acest proiect va fi aprobat, vom sesiza Procuratura. Unde este societatea civilă, unde este Chișinău Proiect?”, s-a arătat indignat Dorin Chirtoacă.

„Ne era dor și de dvs. și dvs sunteți marele absent al ședințelor și ar trebui să vă dăm afară. 10 ani ați fost primar și nu ați făcut nicio acțiune. Ca să înțelegem la ce stare a ajuns Chișinău Proiect, doar pentru anul trecut are datorii de 2 milioane de lei. Când vorbim despre interese și corupție, trebuie să știm pe ce dosar ați plecat din Primărie”, i-a răspuns Ion Ceban.

„Eu din Primărie nu am plecat, sunt aici după cum vezi. Când vei avea trei mandate, atunci îmi vei da lecții”, i-a spus Chirtoacă.

Liberalul a luat în seamă și costumul primarului: „Domnule Ceban, mai puțin glamour, eu în zece ani cât umblam pe șantiere nu aveam timp să mă îmbrac la patru ace”.

Nici edilul nu a evitat să îl ia peste picior pe predecesorul său: „Nimic nu ai lăsat în urmă în afară de 500 de mii de metri cubi de nămol, care este rahat, iată ce ai făcut mata timp de 10 ani. Nu înțeleg de ce azi CNA-ul te lasă liber, după tot dezastrul”.

Chirtoacă a avertizat că dacă aleșii locali vor vota proiectul, el se va adresa cu o sesizare către Procuratură. Totuși, după jumătate de zi de discuții, certuri, propuneri și amendamente votate, proiectul a fost aprobat, cu votul a 26 de consilieri.


Pub