(video) Igor Dodon, despre sprijinului financiar oferit de UE: „Principala întrebare a Bruxelles-ului e despre evoluția investigației în furtul miliardului”

Principala întrebare din partea Bruxelles-ului e unde este evoluția în furtul miliardului. Cel puțin asta spune președintele Igor Dodon, după vizita sa în Belgia.

Foto: UNIMEDIA

„Am fost la Bruxelles și am discutat cu comisarul european de vecinătate și lărgire a UE, cel care are grijă de relația dintre RM și UE. Poziția lor este fermă, este gata să ne ofere suport financiar, dar au unele solicitări. Apropo, solicitările și evaluările pe care le face Bruxelles-ul nu sunt evaluările Guvernului Chicu, ei fac aprecierea și evaluarea angajamentelor de către Guvernele începând cu anul 2017. Principala întrebare din partea Bruxelles-ului este furtul miliardului. Unde este evoluția și de ce nu se merge mai departe pe furtul miliardului? De ce nu îi pun la pușcărie, de ce nu întorc banii”, a declarat președintele Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Eu am discutat săptămâna aceasta la Bruxelles și le-am explicat. Oameni buni, Procuratura până acum cât a venit domnul Stoianoglo, s-a ocupat cu crearea bulelor de săpun. Marea majoritate a dosarelor intentate pe furtul miliardului, ele au fost deschise așa și au fost împărțite în sute direcții ca să nu fie niciun rezultat. Și o să vedeți în ultimele zile vor fi acțiuni foarte prompte din partea organelor de drept”, a conchis Dodon.

Amintim că Procuratura Anticorupție a făcut astăzi o percheziție la BNM. Viceguvernatorii Aureliu Cincilei și Emma Tăbârță au reținuți pentru 72 de ore, iar fostului guvernator Dorin Drăguțanu i-a fost înaintată învinuirea în acest dosar.


Pub