Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Obligarea deținătorilor de rețele tehnico-edilitare de a reamenaja și repara fântânile de vizitare

   2240

Primăria municipiului Chișinău informează că deținătorii de rețele tehnico-edilitare din capitală, sunt obligați până la data de 1 iunie 2020 să reamenajeze și să repare fântânile de vizitare amplasate pe carosabilul drumurilor publice, aflate în gestiune. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Victor Chironda.

Solicitarea autorităților municipale către operatorii economici, deținători de rețele subterane: Î.M. „Exdrupo", S.A. „ Apă - Canal Chișinău", S.A. „ Termoelectrica", S. A. „Moldtelecom", Î.C. S. „Premier Energy" S.R.L., S.R.L. „Chișinău-Gaz" vine în contextul atestării stării deplorabile a fântânilor de vizitare a rețelelor tehnico-edilitare amplasate pe carosabilul drumurilor publice din sectoarele capitalei.

În perioada desfășurării lucrărilor, operatorii economici enunțați vor instala indicatoare rutiere și îngrădiri necesare, în corespundere cu schema coordonată cu Direcția de poliție a municipiului Chișinău.

Deținătorii de rețele electrice, telefonice, telecomunicație, apeduct, canalizare etc. vor raporta lunar Direcției generale transport public și căi de comunicație despre străzile inspectate și numărul de capace restabilite la cota carosabilului.