20:25:04 24.04.2024
Stiri

Sondajul SECRET care l-ar fi determinat pe Igor Dodon să grăbească COALIȚIA cu PD: „Asta e unica lui șansă să ajungă PREȘEDINTE”

Politică 05.03.2020 11:35 Vizualizări3325 Autor: Ziarul National
Sondajul SECRET care l-ar fi determinat pe Igor Dodon să grăbească COALIȚIA cu PD: „Asta e unica lui șansă să ajungă PREȘEDINTE”


Liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, știe că nu poate spera la al doilea mandat de președinte al R. Moldova, dacă nu acumulează 50+1 la sută din voturi din primul tur. În turul II, Dodon ar pierde în fața oricărui candidat care va ajunge acolo. De această părere este liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care face referire la un sondaj secret, despre care „știe foarte bine” Dodon, dar și oamenii săi.

Potrivit lui Usatîi, anume prin intermediul coaliției cu PD, care urmează să nu înainteze candidat la prezidențiale, Dodon speră să-și adjudece cel de-al doilea mandat din primul tur. „Rezultatele sondajelor, despre care Dodon știe, arată că el pierde în fața oricui în cel de-al II-a tur. El are nevoie de PD pentru ca să încerce să câștige din primul tur”, a menționat Usatîi într-un live pe Facebook.

De asemenea, acesta s-a referit și la amenințările lui Dodon potrivit cărora, în cazul alegerilor anticipate, mai multe partide nu vor intra în Parlament, iar PSRM va avea 55 - 60 de mandate. „Dacă lucrurile erau așa cum spune el, atunci anunța alegerile anticipate acum o lună. Eu îi mai spun că dânsul are o șansă istorică de a organiza anticipate și de a face ca în Parlament să nu ajungă PD, „Pro - Moldova”, Partidul „ȘOR” etc. Dacă PSRM va lua majoritatea, atunci eu promit să pun moratoriu la cuvântul „curcan”. Cinci ani moratoriu la acest cuvânt”, a precizat Usatîi.

Acesta a îndemnat reprezentanții partidelor politice și reprezentanții societății civile să iasă la un amplu protest, pentru a împiedica „nunta” dintre PSRM – PD, în urma căreia se pot naște „monștri”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md