16:16:51 25.04.2024
Stiri

Reacția BNM la perchezițiile din instituție în dosarul jafului bancar: „Acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație”

Economie 05.03.2020 13:55 Vizualizări1656 Autor: Ziarul National
Reacția BNM la perchezițiile din instituție în dosarul jafului bancar: „Acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație”


Banca Națională a Moldovei (BNM) își exprimă „profunda îngrijorare” față de declarațiile și acțiunile publice din ultima vreme „care subminează moralul angajaților instituției și capacitatea BNM de a-și exercita funcțiile în mod profesionist și independent”.

Reacția băncii centrale vine după ce procurorii au efectuat în această dimineață percheziții la BNM, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și-a dat acceptul pentru reținerea și audierea fostului guvernator Dorin Drăguțanu, precum și a altor persoane din Consiliul executiv al BNM, printre care Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

„Răspunzând la interesul sporit din partea presei referitor la angajații vizați în acțiunile de astăzi, comunicăm că acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație, participând activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al BNM.

Instituția precizează că a cooperat cu organele de anchetă pe tot parcursul acestor ani în dosarele și anchetele intentate care vizează sectorul bancar, oferind toate materialele existente, documente, specialiști, explicații etc.

„Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară. În același timp, mizăm ca acțiunile de investigație să nu afecteze capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere”, cităm din același comunicat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md