18:46:24 23.04.2024
Stiri

Cei 10 deputați care ar putea pleca din PD: „Deputații nu au PĂRĂSIT din proprie inițiativă. Eu au fost CONVINȘI cu… diferite argumente. Sunt PRESIUNI”

Politică 05.03.2020 15:33 Vizualizări7650 Autor: Ziarul National
Cei 10 deputați care ar putea pleca din PD: „Deputații nu au PĂRĂSIT din proprie inițiativă. Eu au fost CONVINȘI cu… diferite argumente. Sunt PRESIUNI”


Liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov, recunoaște că în cadrul formațiunii sunt membri, dar și deputați care nu agreează o coaliție cu PSRM. Acesta nu exclude că ar mai putea fi unii deputați democrați ce „vor fi convinși” să părăsească partidul și fracțiunea, dar speră că, totuși, aceștia „vor rămâne în picioare”.

Președintele de onoare al PD a recunoscut astăzi că se discută de mult timp o eventuală coaliție de guvernare cu PSRM, iar în ultima perioadă, în cadrul vizitelor în teritoriu, a fost testată opinia liderilor locali ai PD.

Citește și: Încă 10 deputaţi PD ar putea PĂRĂSI formaţiunea lui Pavel Filip

„Noi am avut discuții controversate în această perioadă. Am fost în teritoriu, am discutat la Consiliul Național Politic. Sigur că sunt diferite idei. Sunt incertitudini, lumea își pune întrebări. Dar și noi ne punem întrebarea dacă o să reușim, o să putem să-i convingem, o să reușim să menținem această atmosferă. Sigur că e o încercare. Noi când am făcut cu Iurie Roșca coaliție nu a fost ușor. Jumătate de partid a trebuit să convingem”, a declarat astăzi Diacov, după prima rundă de negocieri cu PSRM.

Președintele de onoare a fost întrebat dacă unii deputați ar putea să plece din PD odată cu oficializarea coaliției cu PD, așa cum a declarat ieri Andrian Candu. „Nu știu, noi am văzut atâtea… Deputații nu au părăsit din propria inițiativă… Ei au fost convinși… cu diferite argumente. Noi auzim că sunt presiuni, dar sperăm că deputații vor sta în picioare”, a conchis Dumitru Diacov.

De menționat că fostul vicepreședinte al PD, Andrian Candu, care alături de șase deputați democrați a format grupul parlamentar „Pro-Moldova”, susține că cel puțin încă zece parlamentari din partidul lui Pavel Filip ar fi deranjați de o coaliție cu PSRM. Acesta nu a exclus că acești zece deputați democrați ar putea părăsi formațiunea și fracțiunea parlamentară a PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md