17:58:17 29.03.2024
Stiri

ZARURILE au fost aruncate: Miniștrii care urmează să fie propuși de PD

Politică 05.03.2020 18:38 Vizualizări4535 Autor: Ziarul National
ZARURILE au fost aruncate: Miniștrii care urmează să fie propuși de PD
Poză simbol


Partidul Democrat (PD) urmează să preia cel puțin patru ministere după oficializarea coaliției cu PSRM. Acest lucru a fost recunoscut de liderul fracțiunii PD în Parlament, Dumitru Diacov. Deputatul nu a pronunțat numele potențialilor miniștri, însă deja se cunoaște cine ar putea prelua portofoliile ministeriale.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a menționat că știe deja cine vor fi viitorii miniștri propuși de PD în Guvernul Chicu.

Citește și: NEGOCIERI între PD și PSRM pentru formarea unei coaliții, cu Nichiforciuc și Furculiță: Democrații vor să „coloreze” socialiștii, pentru a-i face „proeuropeni” și cer conducerea a 50% din cele nouă ministere. Ce spun resprezentanții PSRM

Potrivit acestuia, viitorul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene va fi Oleg Țulea, actualul Ambasador al R. Moldova în Ungaria. Acesta ar fi rudă cu președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, și din acest motiv este promovat cu insistență, afirmă Usatîi.

Citește și: Cei 10 deputați care ar putea pleca din PD: „Deputații nu au PĂRĂSIT din proprie inițiativă. Eu au fost CONVINȘI cu… diferite argumente. Sunt PRESIUNI”

Usatîi a mai adăugat că viitorul ministru al Economiei și Infrastructurii va fi democratul Serghei Răilean, fostul șef de la Agenția Servicii Publice, care ar fi oferit duble identități lui Vlad Plahotniuc sau Serghei Iaralov. Acesta este și un apropiat al liderului PD, Pavel Filip, și i-a cununat unul dintre fii.

Un alt nume anunțat de Usatîi este al fostului șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari. Acesta a fost restabilit în funcție de instanța de judecată, însă a doua zi a decis să demisioneze. Astfel, Pânzari ar urma să preia portofoliul la Apărare, în locul lui Victor Gaiciuc.

Liderul „Partidului Nostru” a mai adăugat că vicepreședinta PD, Monica Babuc, despre care se vorbea că va reveni în fruntea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, vrea să fie numită Ambasador al R. Moldova la București.

Și fostul vicepreședinte al PD, Andrian Candu, a vorbit despre patru potențiali miniștri propuși de democrați în Guvernul Chicu. Potrivit lui Candu, democraţilor le-ar reveni Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Apărării sau cel al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Se discută ca Monica Babuc să fie ministrul Educaţiei, Sergiu Răilean - ministrul Economiei şi Infrastructurii, iar Andrei Galbur ar urma să fie ministrul de Externe”, a precizat ieri Candu.

Unele surse din PD afirmă că grupul „Filip” și grupul „Andronachi-Nichiforciuc” nu pot ajunge la un numitor cu privire la funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii. Deschide.md scria astăzi, pe surse, că ar fi vorba despre o neînțelegere dintre Pavel Filip și Eugen Nichiforciuc. Liderul PD insistă ca în funcția de ministru să fie numit Sergiu Răilean, iar Nichiforciuc îl vrea în funcția respectivă pe Vladimir Baldovici (fostul șef al Agenției Proprietății Publice) sau pe Vitalie Iurcu (fostul secretar de stat al MEI).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md