(foto) Combină istoria și cultura. Top 5 muzee pe care să le vizitezi dacă ajungi în New York

Muzeul Metropolitan de artă
Foto: en.wikipedia.org

Fondat în 1624, orașul New York are o istorie bogată și fascinantă. Acesta combină o multitudine de culturi și stiluri, iar în prezent este considerat un centru cultural și găzduiește unele dintre cele mai mari muzee ale lumii.

Dacă ai posibilitatea să ajungi în acest oraș, atunci neapărat ar trebui să vezi următoarele muzee.

5. Muzeul orașului New York
http://www.ennead.com/

Muzeul orașului New York este un muzeu de artă și istorie, localizat în Manhattan. Acesta a fost fondat de Henry Brown în 1923 pentru a imortaliza orașul și locuitorii săi. Muzeul găzduiește expoziția permanentă „New Yorkul în esența sa” – unica prezentare a întregii istorii a orașului.

4. Muzeul Whitney al Artei Americane
whitney.org

Muzeul Whitney al Artei Americane este localizat în Manhattan. Fondat în 1930 de Gertrude Whitney, muzeul conține artă locală din secolele XIX și XX. Colecția permanentă a muzeului conține 25 000 de picturi, sculpturi, fotografii și multe alte lucrări semnate de peste 3 500 de artiști.

3. Muzeul American de Istorie Naturală
en.wikipedia.org

Muzeul American de Istorie Naturală, localizat în Manhattan, este cel mai mare muzeu de istorie naturală din lume. Fondat în 1874 de Albert Bickmore, acesta are 45 de expoziții permanente, un planetariu și o bibliotecă. În colecția muzeului se găsesc 34 de milioane de specii de plante, animale, fosile, minerale și nu numai.

2. Muzeul de Artă Modernă 
www.moma.org

Muzeul de Artă Modernă, localizat în Manhattan, a fost fondat în 1929 de Abby Rockefeller. Printre cele 150 000 de picturi regăsim „Noaptea înstelată” a lui Vincent Van Gogh și „Speranța 2” a lui Gustav Klimt. Pe lângă asta, muzeul deține o bibliotecă cu peste 300 000 de cărți.

1. Muzeul Metropolitan de Artă (MET)

Shinya Suzuki

Cel mai faimos muzeu al orașului, Muzeul Metropolitan de Artă, este locația preferată atât a turiștilor, cât și a localnicilor din Manhattan. Fondat în 1870 de John Taylor Johnston, Muzeul Metropolitan este cel mai mare muzeu de artă din SUA și este vizitat anual de circa șase milioane de persoane. Colecția permanentă a muzeului conține peste două milioane de elemente, împărțite în 17 categorii, printre care istoria Egiptului Antic, Asiei, Africii, Greciei Antice și alte numeroase expoziții unice.

Autoare: Andreea Dudulica

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente