/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Stoianoglo îl contrazice pe Dodon și precizează că Plahotniuc nu poate fi extrădat acum din SUA

missing
05 martie 2020, ora 12:52

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a precizat astăzi că nu a parvenit răspunsul de la Interopol, la solicitarea adresată anterior de autoritățile de la Chișinău pentru a-l anunța pe fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în căutare internațională.

„Am înțeles că solicitarea este în procedură de lucru la Interpol. Noi avem niște măsuri preconizate care trebuie să fie realizate în scurt timp”, a spus Stoianoglo.

Întrebat la ce s-a referit recent șeful statului Igor Dodon când a spus că R. Moldova va cere direct autorităților din SUA să-l extrădeze pe Plahotniuc, Stoianoglo a precizat că acest lucru nu ar fi posibil.

„Nu știu ce are în vedere dl Dodon. Noi investigăm dosarul și dacă vor fi stabilite dovezi în privința dl Plahotniuc sau a altor persoane, acestea vor fi urmărite la nivel internațional.

„Prealabil am avut mai multe întâlniri cu ambasadorul SUA în Moldova și am discutat acest subiect. Totul trebuie să fie realizat prin încheierea acordului de colaborare între SUA și R. Moldova. Noi nu avem în prezent un acord de asistență juridică cu SUA și realizarea problemei de extrădare a dl Plahotniuc este problematică la timpul actual”.

Președintele Igor Dodon susține că a primit cu câteva zile în urmă o confirmare de la autoritățile americane că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA.

Săptămâna trecută, șeful statului a declarat că primit o confirmare de la autoritățile americane că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA.

„Organele de anchetă vor cere partenerilor SUA, cred că în următoarele zile, extrădarea lui Plahotniuc”, a spus Dodon.

Dodon a primit informații noi din SUA despre Plahotniuc. Se va cere extrădarea lui

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram