/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

O nouă învinuire pe numele lui Plahotniuc la Moscova. Este acuzat de livrarea unui lot impunător de hașiș din Maroc

missing
05 martie 2020, ora 12:52

Fostul lider al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc a primit, în absența sa, o nouă învinuire, la Moscova. Acesta este acuzat că a fost implicat în livrarea unui lot de 20 de kilograme de hașiș din Maroc în Federația Rusă, scrie kommersant.ru.

Sursa citată notează că în acest episod ar fi fost implicate mai multe persoane din anturajul lui Plahotniuc. Este vorba de Mihail Nicolaev și un oarecare Popa. Astfel, în prezent, în dosarul omului de afaceri, ce ține de traficul de droguri, ar fi existat 30 de episoade.

Despre faptul că în dosarul lui Plahotniuc a apărut o nouă învinuire a confirmat pentru „kommersant” însăși avocata sa, Daria Konstantinova, care a refuzat să ofere mai multe detalii și a spus doar că învinuirea este una inventată.

Potrivit anchetatorilor, din Maroc, drogurile erau transportate în Spania. Acolo acestea erau ambalate de către complicii lui Plahotniuc și încărcate într-un „Range Rover Sport”, cu numere de înmatriculare moldovenești. Ulterior, substanțele narcotice ajungeau într-un garaj de pe strada Golubinskaya 11, din orașul Moscova.

În luna noiembrie 2019, magistrații Judecătoriei din raionul Tverskoi din Moscova au dispus arestarea lui Vladimir Plahotniuc în dosarul în care este învinuit de contrabandă și vânzare de droguri în proporții deosebit de mari.

La sfârșitul lunii iunie, procurorii i-au înaintat învinuirea fostului președinte al PDM și persoanei sale de încredere, Constantin Țuțu, în săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 210 al Codului Penal al Federației Ruse, dar și pentru 28 de episoade de contrabandă și vânzare ilegală de droguri în proporții deosebit de mari”.

Potrivit autorității ruse, Vladimir Plahotniuc face parte dintr-o grupare internațională care se ocupa de contrabandă cu hașiș adus din Africa de Nord în statele CSI. Organizația criminală și-ar fi început activitatea în 2012, fiind condusă de Oleg Pruteanu, dar și de alte persoane originare din R. Moldova și Spania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram