‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 600 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în 24 de...

Peste 600 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în 24 de ore

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Peste 600 de hectare de vegetație au ars în ultimele 24 de ore. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie arsă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cele mai extinse incendii de iarbă şi stufăriş au fost înregistrate în raioanele Hânceşti, Ungheni, Străşeni, Anenii Noi, Şoldăneşti, Cahul dar şi în municipiul Chişinău.

În localitatea Dolna, raionul Străşeni focul a nimicit peste 15 ha de teren, iar la Sărata Galbenă, Hânceşti incendiile de vegetaţie au compromis circa 6 ha de teren. De intervenţia pompierilor a fost nevoie în localitatea Alexeevca, raionul Ungheni pentru a stinge 15 ha de iarbă cuprinsă de flăcări. În raionul Şoldăneşti salvatorii au luptat cu flăcările care au cuprins mai multe terenuri în localităţile Răspopeni, dar şi Olişcani.

Pompierii din sud au intervenit în satul Văleni unde focul a mistuit 10 ha de iarbă şi stufăriş, iar în municipiul Chişinău, salvatorii au intervenit în cel puţin 13 cazuri de stingere a focarelor de vegetaţie arsă.

În acest context, pompierii şi salvatorii amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și umiditate redusă orice sursă de aprindere poate provoca focare de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelând 112.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›