Vasile Năstase, despre cum s-a creat coaliția dintre democrați și socialiști: „PDM-ului îi va reveni patru ministere, două agenții, Moldtelecomul și Cricova”

unnamed

În cadrul emisiunii Politica, deputatul PPDA Vasile Năstase a dezvăluit o informație pe surse că, în urma negocierilor cu PSRM, democrații vor obține patru ministere și mai multe întreprinderi de stat. Întrebat dacă este din PDM acea sursă la care face referire, Năstase a declarat că e din „univers”.

„Sursa mea în 99 % îmi furnizează informații adevărate. Prin urmare, PDM-ului îi va reveni următoarele ministere: de Externe, al Apărării, Educației, Economiei, dar și Agenția Servicii Publice, Agenția Medicamentului, Moldtelecomul și Întreprinderea Cricova. De asemenea, s-au dus negocieri până la «sânge» pentru Ministerul de Interne. Cel puțin la ora actuală, acest minister a rămas totuși la socialiști. Candidau acolo Alexandru Pînzari și Vasile Bîtcă”, a relatat Vasile Năstase, deputat PPDA.

Vă amintim că fostul șef al IGP Alexandru Pînzari a fost eliberat din funcție în data de 10 iunie de către guvernul Sandu. Recent, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a anulat hotărârea guvernului Sandu prin care Pînzari a fost demis și a obligat guvernul să-i achite salariul pentru „absența forțată de la muncă” și cheltuielile de asistență juridică în sumă de 5 000 de lei.

Fostul ministrul de interne Andrei Năstase a declarat la o emisiune că Alexandru Pînzari a ordonat instalarea corturilor în fața Parlamentului, atunci când simpatizanții PDM protestau împotriva noii guvernări la începutul lunii iunie. Instituția care a fost însărcinată să îndeplinească acest lucru a fost Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente