Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.03.2020

Au fost aprobate măsuri suplimentare de protecție socială pentru veteranii de război și membrii familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege ce propune măsuri suplimentare de protecție socială a veteranilor de război și a membrilor familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă, a persoanelor cu dizabilități  de pe urma războiului, decedate și a membrilor familiilor participanţilor decedați la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl.

Conform proiectului, veteranii de război vor beneficia de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală, incluși în categoria de persoane asigurate de către Guvern.

De asemenea, va fi majorat cuantumul alocației lunare de stat de la 250 lei la 500 lei, acordat soților/soțiilor participanţilor la cel de-al doilea război mondial sau la acţiuni de luptă în timp de pace căzuţi la datorie, ai persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului, decedate, ai participanţilor decedaţi la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl.

Cheltuielile necesare încadrarea beneficiarilor în Sistemul Asigurării Obligatorii de Asistenţă Medicală (SAOAM) vor fi acoperite din contul și în limita transferurilor de la bugetul de stat pentru categoriile de persoane asigurate de Guvern, iar cele pentru plata alocației lunare de stat majorate vor fi acoperite din mijloace financiare care urmează a fi alocate suplimentar din bugetul de stat și se estimează la cca 1 549 500  lei pentru 6 luni ale anului curent.

Potrivit MSMPS, revederile proiectului de lege vor intra în vigoare la data de 1 iulie 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus