Reţetă / Supă cremă de dovleac
Ingrediente
2,5 l supa de legume
500-600 g de dovleac
100 ml smantana
1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
1 / 2 cana de orez
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei
2 cartofi
1 radacina pastarnac
1 telina, patrunjel
unt
Mod de preparare
Intr-o oala se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina – tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei).
Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper.
Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare.
Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovleacul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa.
Dupa ce s-au calit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa.
Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!