Locuitorii de la Schinoasa au rămas fără transport public. Ce spune Ion Ceban

Primarul capitalei a lansat un apel către locuitorii de la Schinoasa, prin care îi cheamă „la înțelegere”, după ce aceștia s-au plâns că trebuie să meargă câte 3 km pentru a ajunge la stațiile de așteptare din str. Grenoble sau Miorița. Situația dată s-a creat în rezultatul deciziei de anulare a rutei 108 de microbuz, iar șoferii microbuzelor 178, nu au ieșit la lucru.

Foto: moldova24

Mai mulți locuitori de la Schinoasa s-au plâns pe rețelele de socializare că trebuie să parcurgă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la o stație de unde să ia un transport public.

„Noi vă multumim că țineți sub control problema transportului în Schinoasa și sperăm să fie procurate cât de curând posibil cele 100 autobuze. Dar până atunci vom fi recunoscători dacă ne vom putea deplasa și cu autobuze mai vechi, însa cu un grafic stabilit. Acest grafic și schema stațiilor ar fi bine să fie plasată pe pagina Primariei Codru”, a scris Corina Mardari pe pagona de Facebook a primarului capitalei.

La rândul său, Ion Ceban și-a cerut scuze pentru incomoditățile create și a anunțat că autoritățile sunt în căutare de soluții.

„Căutăm soluții urgente, pentru a rezolva această problemă. Tocmai din acest motiv avem nevoie de cele 100 de autobuze, care trebuie să apară pe străzile din municipiul Chișinău, cât de curând posibil. Oamenii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și indiferenței unor persoane, care au grijă doar de buzunarul propriu. Rog înțelegere și susținere”, a scris edilul capitalei.

Ion Ceban / Sursa:facebook.com
Corina Mardari / Sursa:facebook.com

Începând cu 2 martie mai multe rute de microbuz care circulau în capitală și în suburbii și-au sistat activitatea.

Săptămâna trecuta, municipalitatea a decis scoaterea din circulație a cinci microbuze dintre care și ruta 178. Câțiva șoferi au spus că vor continua să activeze, însă astăzi nu au mai ieșit la serviciu. Autoritățile ar putea interveni cu o nouă rută de autobuz, temporară. O altă rută, 108, a fost sistată în totalitate.


Pub