Ministrul german al Sănătății a declarat că omenirea se confruntă cu „pandemie mondială” provocată de coronavirus

Guvernul german a estimat miercuri că omenirea se confruntă deja cu o „pandemie” provocată de noul coronavirus, şi afirmă că ia situaţia „foarte în serios”, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească, relatează AFP.

Foto: https://www.pnp.de/

„Epidemia de coronavirus în China s-a transformat în pandemie mondială”, a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, în faţa deputaţilor din Bundestag la Berlin. El şi-a afirmat voinţa de „a încetini şi limita propagarea coronavirusului în Germania şi în regiunile afectate”.

Ministrul Spahn a susţinut anularea unor evenimente publice la care participă mii de persoane, precum salonul internaţional de turism, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 4 şi 8 martie la Berlin. „Securitatea cetăţenilor noştri este mai importantă decât interesele economice”, a subliniat el, citează Agerpres.

Pe de altă parte, odată cu creşterea numărului persoanelor spitalizate din cauza coronavirusului, ministrul german al sănătăţii a evocat posibilitatea amânării unor intervenţii chirurgicale care nu sunt urgente, pentru a da prioritate internării persoanelor infectate cu coronavirusul Covid-19.

„Următoarea zile şi săptămâni vor fi o provocare”, a atenţionat el, avertizând totodată că încă nu s-a atins vârful epidemiei.

Conform ultimului bilanţ, 240 de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 au fost confirmate în Germania, în 15 din cele 16 landuri ale ţării. Mai mult de jumătate din cazuri sunt în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german. Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane etc.).


Pub