Chicu, despre eventuale remanieri în Guvern: „Dacă discuțiile în viitoarea coaliție nu vor viza și funcția de premier...”

Prim-ministrul Ion Chicu se arată mirat de funcțiile vehiculate în unele surse media, care ar urma să revină Partidului Democrat, în cazul formării unei coaliții de guvernare cu socialiștii. „Din câte eu cunosc, abia s-a luat decizia de a lansa discuții pe marginea creării unei coaliții. Nu cunosc despre asemenea partajări”, a spus șeful Executivului.

Foto: UNIMEDIA

„Bineînțeles că atunci când se discută despre crearea unei coaliții, se ajunge și la discuții pe partajare de portofolii. Dacă în negocierile respective nu se discută și funcția de prim-ministru, atunci, cu siguranță, voi avea și eu un punct de vedere de spus”, a declarat premierul Ion Chicu.

Ion Chicu a adăugat că nu știe ce miniștri ar trebui schimbați, întrucât „până la etapa actuală” este mulțumit de activitatea colegilor săi.

PSRM a anunțat, în urma ședinței Consiliului republican al partidului, că lansează negocierile cu democrații în vederea formării unei coaliții oficiale de guvernare.

Și PD se va întruni astăzi la ședința Consiliului Național pentru a consulta liderii teritoriali în privința inițierii de discuții pe marginea deciziei de intrare la guvernare.


Pub