(video) Ilan Șor: „Eu nu am fugit și nici nu am plecat din țară”

Ilan Șor, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, a declarat la o conferință de presă, ținută prin skype, la una dintre cele mai scumpe săli din capitală, că nu a plecat din țară și nici nu a fugit. „Nu ies public din motive de securitate”, a precizat fostul primar de Orhei.

Foto: UNIMEDIA

Iată declarațiile deputatului de la conferință:

(update 18:44) Ilan Șor este gata să vină în fața instanței doar cu două condiții. „Sunt gata să vin mâine la ședința: Să mi se anuleze mandatul de arestare și să fie ședințele libere pentru presă. Din păcate sunt acestea sunt condițiile”.

(update 18:31) Ilan Șor și-a început discursul despre furtul bancar. „Eu ca și voi vedem că timp de mai mulți ani oamenilor li s-a vârât în cap că vinovat este Ilan Șor. Eu nu vreau ca oamenii din țara noastră să voteze pentru RObin Hood, dar să voteze pentru oameni corecți. 13 miliarde de lei care au fost furat din BNM. Acești bani au fost dați de BNM a doua zi când au fost înlăturați investitorii externi, cum am fost și eu. Sunt două aspecte. În 2014 când eu am luat Banca de Economii, care era furată când am venit eu. S-a întâmplat așa că Platon, fiind în relații șeful BNM de atunci”.

18:00 Conferință de presă susținută de președintele Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor.

Fostul primar al orașului Orhei, llan Șor, a fost condamnat în dosarul furtului bancar, de către magistrații de la Judecătoria Buiucani, la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru spălare de bani și delapidări în proporții de osebit de mari. Acesta nu s-a prezentat la ședința de judecată.

Ulterior, avocații săi au atacat decizia primei instanțe la Curtea de Apel, iar ședința de judecată a fost amânată, până astăzi, de 23 de ori.

Ilan Șor ar fi părăsit țara, odată cu fostul lider al partidului democrat, Vlad Plahotniuc, fie prin regiunea transnistreană, care nu este controlată de autoritățile moldovenești, fie prin Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) contrar legii.


Pub