Pavel Filip, despre o eventuală coaliție PD/PSRM: Avem diferențe majore de ideologie. PD rămâne un partid pro-european

În ciuda „diferențelor majore de ideologie” dintre PD și PSRM, Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce se va așeza la masa negocierilor cu socialiștii cu anumite condiții, reiterând faptul că partidul „rămâne unul pro-european”.

Foto: UNIMEDIA

„În cazul unor eventuale discuții, vom pune în prim plan ca priorități parcursul european și o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relații bune cu vecinii România și Ucraina, integritatea teritorială a țării, securitatea statului, inclusiv securitatea și independența energetică, valorile identitare (limba și istoria). Acestea sunt pentru noi linii roșii și numai în aceste condiții pot avea loc anumite discuții”, a menționat liderul PD.

Pavel Filip, despre o eventuală coaliție PD+PSRM / Sursa:Pavel Filip/Facebook

Astăzi, PD a decis că va purta discuții cu partidul socialiștilor pentru revenirea la guvernare.

Mai devreme, PSRM a anunțat că lansează negocierile cu democrații în vederea formării unei coaliții oficiale de guvernare.

Partidele de opoziție consideră că o eventuală înțelegere între PD și PSRM nu ar juca în interesul cetățenilor. PAS a anunțat că în ultimele săptămâni a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD, însă toate încercările au fost refuzate, „sub diferite pretexte”.


Pub