Încălzește, răcește, amestecă – cinci tineri au creat un recipient inteligent de mâncare. Cum funcționează gadgetul

PE SCURT

Sunt tineri și plini de idei. În anul 2016, cinci ucraineni și-au deschis o mică afacere în care își propuneau să reinventeze produsele de uz casnic. „Scopul mărcii este crearea de noi tipuri de produse și regândirea celor deja existente”. Astfel, peste un an, au venit cu ideea de a crea un recipient inteligent de mâncare, perfect pentru a fi luat la serviciu. În foarte puțin timp, startup-ul a devenit popular datorită funcționalității și ingeniozității.

Recipientul inteligent încălzește mâncare ca un cuptor cu microunde, o poate răci – ca un frigider, poate să vă mestece frișca și să fiarbă cafeluța ca într-un ibric.

PE LUNG

În curând ați putea să nu mai aveți nevoie de un cuptor cu microunde la oficiu, pentru că niște tineri ucraineni au creat un startup: un recipient inteligent pentru alimente, care poate încălzi mâncarea, fierbe apa, face smoothie-uri și chiar poate menține înghețata rece.

Startup-ul a reușit să adune deja 90.000 de dolari pe platforma de colectare de fonduri online din Statele Unite ale Americii, de patru ori mai mult decât tinerii se așteptau. 

Ideea dezvoltatorilor a fost să creeze un gadget care să ajute la evitarea microundelor și frigiderelor din companii „care de obicei sunt fie vechi, fie murdare”.

„Capacitatea de a încălzi mâncarea, de a face cafea sau ceai, de a face suc proaspăt stors și de asemenea, a mânca deserturi, oriunde și oricând – aceasta este o experiență unică pe care Neoven vă poate oferi”, susține Maxim Nakonechnyy, CEO-ul startup-ului, scrie kyivpost. De asemenea, inventatorii susțin că recipientul permite utilizatorilor să pregătească mâncarea de la distanță folosind o aplicație mobilă atât pe dispozitivele Android, cât și pe cele iOS.

În afară de modulul principal de încălzire, dispozitivul include alte trei configurații, care îi permit să se comporte ca un frigider, ca un mixer sau ca un ibric. După două ore de încărcare, acumulatorul poate funcționa timp de 5 ore, fără întrerupere. De asemenea, este posibil să setați un cronometru și să pregătiți mâncarea în orice moment.

Tinerii susțin că în această vară își propun să creeze primul lot de recipiente inteligente pentru cei peste 30 de susținători ai lor. Prețul  pentru acest dispozitiv ar putea ajunge până la 279 de dolari SUA. Ei își propun să cucerească piața americană, de unde deja au început să primească foarte multe comenzi. 

Startup-ul a fost deja înregistrat în SUA, iar tinerii intenționează să se mute în Silicon Valley „pentru a fi în contact cu cel mai mare ecosistem de startup-uri și investitori”, explică Maxim Nakonechnyy.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.