Primarul general a avut o întrevedere cu premierul Ion Chicu

   2508

Primarul general, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul Ion Chicu. Edilul capitalei l-a informat pe șeful cabinetului de miniștri despre proiectele curente ale municipalității, referitor la modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere a orașului.

Primăria capitalei intenționează să asambleze până la sfârșitul anului curent un lot de 100 de autobuze din Belarus, pentru a spori calitatea serviciului municipal de transport public. Noile unități de transport vor fi asamblate în cadrul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze", iar astfel vor fi asigurate mai multe locuri de muncă. Autobuzele dispun de dotări moderne, motoare de fabricație germană Euro 5, podea joasă, pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, alarmă mers în spate, sistem video pe exterior și interior etc. După votarea de către Consiliul municipal a achiziției, procedura va fi lansată, astfel ca primele unități să ajungă în Moldova în luna iulie, a.c.

De asemenea, primarul a informat despre intenția municipalității de a asambla la Chișinău 50 de troleibuze noi, precum și despre amenajarea a 10 mii de locuri de parcare noi pentru automobile.

La rândul său, premierul Chicu a salutat intențiile APL Chișinău privind soluționarea promptă și eficientă a problemei transportului de pasageri în municipiul Chișinău, care a fost mult timp ignorată, provocând nemulțumiri din partea cetățenilor.  

În cadrul discuțiilor celor 2 oficiali a fost abordat și subiectul despre soluțiile pe termen scurt și lung pentru Stația de epurare a apelor reziduale din Chișinău, aflată în reconstrucție. Edilul Ion Ceban a menționat despre acțiunile întreprinse în prezent de autoritățile locale și scenariul propus de Primărie pentru soluționarea problemei. „Este o activitate prioritară. Pentru că tot ce am face: atragere de investiții, drumuri reparate etc., toate eforturile noastre vor fi umbrite de problema mirosului din oraș", a spus Ion Ceban.