22:53:49 16.04.2024
Stiri

PSRM dorește să OFICIALIZEZE coaliția cu PD: „La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul „ACUM”

Politică 04.03.2020 13:20 Vizualizări1847 Autor: Ziarul National
PSRM dorește să OFICIALIZEZE coaliția cu PD: „La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul „ACUM”


Consiliul Republican al PSRM a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu Partidul Democrat (PD). Decizia a fost luată astăzi, iar factorii de decizie ai formațiunii urmează să demareze negocierile cu partidul lui Pavel Filip.

Citește și: Coaliția dintre PD – PSRM este aproape pregătită. Democraților le-ar reveni PATRU MINISTERE, inclusiv unele de forță: „Dodon o să-i tragă pe sfoară pe democrați, după ce PIERDE prezidențialele”

„S-a constatat faptul că Guvernul actual și-a îndeplinit obiectivele pe termen scurt stabilite la învestirea lui, a reușit să evite criza politică și socială declanșată în noiembrie anul trecut de Blocul „ACUM”, după ce a părăsit guvernarea și coaliția. PSRM regretă faptul că foștii parteneri politici din Blocul „ACUM” nu au răspuns la nenumăratele apeluri de a reveni la dialog și a găsi împreună consensul, care să aducă stabilitatea politică necesară, preferând, în locul dialogului, să insiste pe organizarea de alegeri anticipate. Astăzi suntem în situația să constatăm faptul că opțiunea fermă a Blocului „ACUM” a rămas organizarea alegerilor anticipate, nu se dorește revenirea la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute împreună”, au constatat membrii Consiliului Republican al PSRM.

Astfel, socialiștii spun că au analizat cele trei posibile scenarii, anunțate anterior de Igor Dodon:

1) menținerea situației actuale, cu un guvern fără suport politic stabil;
2) parteneriat politic cu PD, care este „unicul partid parlamentar deschis dialogului” pe această temă;
3) alegeri parlamentare anticipate în luna noiembrie, odată cu cele prezidențiale.

„În rezultatul dezbaterilor care au avut loc, s-a decis că alegerile parlamentare anticipate trebuie evitate. Ca urmare, conducerea partidului a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023. Doar cu o guvernare stabilă vom reuși să implementăm proiecte sociale, care să aducă beneficii majore cetățenilor. La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul „ACUM”, un document agreat de societate și de partenerii internaționali”, se mai arată în declarația socialiștilor.

În cazul în care PD nu va dori oficializarea coaliției cu PSRM, atunci va trebui să-și asume declanșarea alegerilor anticipate, spun socialiștii.

„În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibil, partidele care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. PSRM rămâne un partid deschis dialogului cu toate forțele politice care lucrează pentru același obiectiv, cel al creșterii bunăstării populației. Facem apel la toate partidele parlamentare să contribuie, prin activitatea lor politică, la realizarea acestor obiective”, mai arată sursa citată.

De menționat că și reprezentanții PD se întrunesc astăzi în ședință și urmează să decidă dacă acceptă propunerea socialiștilor de a-și oficializa coaliția cu PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md