01:17:46 25.04.2024
Stiri

Pavel Filip, pe URMELE lui Iurie Leancă? „A fost un SIMPLU prim-ministru... La fel ca Leancă, Filip încearcă să sară dintr-un buzunar în altul, de la un șef la altul. Nu este vestit pentru CURAJ sau principialitate”

Politică 04.03.2020 14:20 Vizualizări2952 Autor: Ziarul National
Pavel Filip, pe URMELE lui Iurie Leancă? „A fost un SIMPLU prim-ministru... La fel ca Leancă, Filip încearcă să sară dintr-un buzunar în altul, de la un șef la altul. Nu este vestit pentru CURAJ sau principialitate”


Liderul PD, Pavel Filip, care ar fi gata să facă o coaliție cu PSRM, este comparat cu fostul premier și lider al Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

„Domnul Pavel Filip îmi amintește tot mai mult de Iurie Leancă. A ajuns prim-ministru pentru că prima opțiune nu mai era valabilă. La fel ca Leancă, a fost un simplu prim-ministru, deoarece deciziile se luau în altă parte. Dar asta e doar una dintre asemănări. La fel ca Leancă, nu este vestit pentru curaj sau principialitate.

Citește și: PSRM dorește să OFICIALIZEZE coaliția cu PD: „La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul „ACUM”

Leancă a luptat dur cu Plahotniuc o perioadă, după care i s-a alăturat. Filip a luptat cu prorusul Dodon trei ani de zile, după care i s-a alăturat”, compară deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Citește și: Coaliția dintre PD – PSRM este aproape pregătită. Democraților le-ar reveni PATRU MINISTERE, inclusiv unele de forță: „Dodon o să-i tragă pe sfoară pe democrați, după ce PIERDE prezidențialele”

Legistalorul continuă șirul asemănărilor între cei doi foști premieri, inclusiv faptul că ar încerca „să sară dintr-un buzunar în altul”.

„La fel ca Lencă, neagă și ignoră pericolul numărul unu pe care-l înfruntă această țară în ziua de azi (nu ieri, azi). Azi pericolul numărul unu pentru R. Moldova este Igor Dodon. La fel ca Leancă, Filip încearcă să sară dintr-un buzunar în altul, de la un șef la altul. La fel ca Leancă, se ferește să-și asume această săritură dintr-un buzunar în altul. Se ferește să ia o poziție clară, să spună clar - e la guvernare sau în opoziție. Și Leancă îi dădea cu „opoziția constructivă”, dacă vă amintiți.

Citește și: Ministerele care le revin DEMOCRAȚILOR după oficializarea COALIȚIEI cu socialiștii

La fel ca Leancă, se prea poate ca, în câțiva ani, și Pavel Filip să fie prins la vamă încercând să scoată din țară 50 de mii de euro nedeclarate.

Greșesc, domnule Filip? Demonstrați-o. Prin fapte, nu prin discursuri. Nu mie, cetățenilor acestei țări. Iar eu... eu nu sunt un om mândru. Pot să-mi cer și scuze și să-mi recunosc greșelile din trecut”, a adăugat acesta.

De menționat că PSRM a decis să inițieze negocieri cu PD privind formarea unei coaliții de guvernare pentru următorii trei ani. De asemenea, PD urmează să decidă astăzi, după ora 16.00, dacă acceptă să intre oficial la guvernare cu PSRM, iar în schimb să primească unele portofolii în Guvernul Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md