03:38:24 19.04.2024
Stiri

ONU alocă 15 milioane de dolari pentru a ajuta statele să oprească răspândirea coronavirusului: „Creșterea bruscă a numărului cazurilor în Italia, Republica Islamică Iran și Republica Coreea este profund îngrijorătoare”

Știri 04.03.2020 19:00 Vizualizări1134 Autor: Ziarul National
ONU alocă 15 milioane de dolari pentru a ajuta statele să oprească răspândirea coronavirusului: „Creșterea bruscă a numărului cazurilor în Italia, Republica Islamică Iran și Republica Coreea este profund îngrijorătoare”


Coordonatorul ONU pentru asistență de urgență, Mark Lockeck, a alocat 15 milioane de dolari din Fondul central de intervenții în situații de urgență (CERF) pentru a sprijini finanțarea eforturilor globale pentru a opri răspândirea virusului COVID-19.

Declarația a fost făcută pe fundalul deciziei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a crește gradul riscului global de focare de coronaviruspână la „foarte mare”, care este cel mai înalt nivel de evaluare a riscurilor. OMS a declarat că este încă posibil să fie oprită răspândirea virusului, dacă lanțul de transmisie este întrerupt.

Creșterea bruscă a numărului cazurilor în Italia, Republica Islamică Iran și Republica Coreea este profund îngrijorătoare. În prezent, cazuri cu proveniență în Iran sunt observate în Bahrain, Irak, Kuweit și Oman, precum și cazuri cu proveniență în Italia - în Algeria, Austria, Croația, Germania, Spania și Elveția.

Fondurile ONU au fost alocate către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a finanța intervențiile-cheie, inclusiv monitorizarea răspândirii virusului, investigarea cazurilor și funcționalitatea laboratoarelor naționale.

OMS a solicitat 675 de milioane de dolari pentru a finanța lupta împotriva coronavirusului. Răspândirea virusului poate fi oprită, cu condiția ca țările să ia măsuri serioase pentru a detecta cazurile, a izola și a îngriji pacienții și pentru a monitoriza persoanele cu care au intrat în contact aceștia.

UNICEF va pune accentul pe activități de prevenire la nivel de comunitate în țările afectate de focar, furnizând informații despre riscuri, oferind produse de igienă și truse medicale școlilor și centrelor de sănătate și monitorizează impactul focarului pentru a asigura continuitatea serviciilor de sănătate, educație și asistență socială.

„În acest moment de cotitură, trebuie depuse toate eforturile pentru a stăpâni focarul. Aceste instrumente critice vor susține eforturile noastre globale de a consolida sistemele de sănătate mai slabe și de a ne asigura că copiii, femeile însărcinate și familiile știu cum să se protejeze”, a spus Henrietta Fore, directorul executiv UNICEF.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md