(foto) Șapte sportivi moldoveni vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

iPiccy-collage

Comitetul Național Olimpic din Republica Moldova a realizat postcard-uri „Eu sunt Moldova” cu reprezentanții țării noastre care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Mai jos, puteți vedea lista sportivilor care sunt calificați la cel mai mare eveniment multisportiv care are loc o dată la patru ani.

Nichita Anastasia – lupte libere

Proaspătă campionă europeană, este în plină pregătire pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Îi dorim să se bucure de cel mai frumos răsărit de soare în Japonia!

Zalina Petrivskaia – aruncarea ciocanului.

Zalina este una dintre cele mai strălucite reprezentante ale atletismului moldovenesc la proba de aruncare a ciocanului. O atletă de înaltă performanță, de „top 10” în lume (locul V la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 și locul IV la Campionatul Mondial din 2019 de la Doha, Qatar).

Îi urăm mult curaj pentru a arunca cât mai departe ciocanul pe stadionul olimpic din Tokyo 2020!

Alexandra Mîrca – tir cu arcul.

Alexandra va înregistra a doua participare la proba de tirul cu arcul în cadrul Jocurilor Olimpice, de această dată la ediția din 2020 de la Tokyo. Pentru a se califica, Alexandra a dat dovadă de caracter și putere excepțională de concentrare! Nu cunoaște ce e frica de adversar, indiferent de poziția lui în clasamentul mondial. Dar cel mai important este că a știut să îmbine corect cariera de sportivă cu cea de mămică. Fiica sa, Polina, de numai un an și șapte luni, va fi cu siguranță cea mai aprigă susținătoare a Alexandrei la Tokyo anul acesta.

Serghei Marghiev – aruncarea ciocanului.

Serghei este sportivul căruia îi place să se autodepășească, pentru că știe să concureze cu sine însuși mai mult decât cu ceilalți. Sora sa Zalina consideră că mezinul familiei este cel mai talentat și are un pronunțat caracter de luptător. Zalina susține că Serghei a moștenit de la tata, antrenorul Soslan Marghiev, multe calități prețioase, precum ambiția și perseverența.

Dimitriana Surdu – aruncarea greutății.

Puterea pasiunii pentru sportul său a ajutat-o pe Dimitriana să se califice la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020. Recent, sportiva a devenit campioană balcanică, înregistrând rezultatul de 18,11 metri. Este discipola lui Vadim Hranovschi, antrenor experimentat, care a participat la două edițiii ale Jocurilor Olimpice din Atena 2004 și Beijing 2008. Vadim Hranovschi consideră că Dimitriana are o capacitate de muncă impresionantă, care o ajută să-și atingă scopul stabilit.

Tatiana Salcutan – înot.

Anul 2018 a fost unul crucial pentru Tatiana Salcuțan. Ea a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires. A fost clipa la care a visat și pentru care a muncit mult! A fost un moment de glorie pentru toată țara noastră. Acest rezultat, dar și multe altele din cariera Tatianei au fost posibile datorită unei voințe de fier și a unei capacități de muncă ieșite din comun.

Lilia Fisikovici – maraton.

Lilia practică atletismul de la vârsta de 12 ani. Din 2015, a început să practice distanța de maraton. La JO din Rio 2016, Lilia Fisikovici a ocupat locul 27 din 157 de participante.

În 2018, sportiva stabilește patru recorduri naționale la maraton și seminaraton.

Participarea la prestigiosul maraton din Londra, cu rezultatul 2.27.26, i-a asigurat sportivei calificarea la Tokyo 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente