/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PAS îl acuză pe Ceban de netransparență. Vor ca subiectul privind achiziționarea autobuzelor să fie exclus de pe ordinea de zi a CMC de mâine

missing
04 martie 2020, ora 13:13

Și consilierii municipali de la PAS îl acuză pe primarul capitalei, Ion Ceban că ar încerca să cumpere un lot de 100 de autobuze din Belarus, pe care să le asambleze la Chișinău, fără a respecta principiul transparenței. Aceștia îi cer primarului ca acest subiect să fie exclus de pe agenda de mâine a CMC. În caz contrar, amenință că vor părăsi sala de ședințe în semn de protest.

„Comisia economie, buget și finanțe nici nu a primit acets aviz prin care se încearcă contractarea unui credit. Proiectul de decizie este propus spre aprobare cu grave încălcări”, susțin consilierii PAS.

„Inițiativa nu a fost supusă audierilor publice. Analizând setul de acte, constatăm grave abateri. Nu este precizat mecanismul de contractare, dobânda anuală efectivă, nici o alternativă de la alți producpători, informația de la producătorii belaruși este prezentată ca unică variantă fezabilă, probabil are un comision… altfel nu ne putem explica ardoarea cu care promovează aceste autobuze. Nu este prezentat costul final al acestora autobuze, ci doar costul pieselor ce vor fi importate din Belarus”, a declarat consilierul Roman Cojocari.

Potrivit celor de la PAS, Ion Ceban s-ar grăbi cu achiziția acestor autobuze.

„Graba, lipsa transparenței, lipsa unor oferte alternative creează impresia că primarul ar avea un interes personal în asta”, a spus Cojocari.

Consilierii de la PAS cer excluderea subiectului privind achiziționarea autobuzelor să fie exclus de pe ordinea de zi a ședinței CMC de mâine sau vor părăsi sala de ședințe a Consiliului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram